Novosti

POZIV NA SEMINAR ZA ZBOROVOĐE I NAPREDNE ZBORSKE PJEVAČE 22. i 23. RUJNA 2018. od 9:00 – 17:00 sati u GALERIJI GRADA ZABOKA, Zivtov trg 10/I

Seminar/radionica namijenjen je dirigentima/zborovođama, pjevačima koji se žele usavršiti, a nemaju priliku biti u Zboru ili Malom vokalnom sastavu, onima kojima je GLAS potreban za njihov kulturni izričaj, ..kazalištarci, ili općenito želi usavršiti svoj “alat” komunikacije.

Molimo da obavijestite one za koje mislite da se žele uključiti u rad postojećih Zborova ili Malih vokalnih sastava.

Upoznajte, angažirajte i mlade ljude iz svoje sredine i time aktivno doprinesete očuvanju tradicije zborskog pjevanja u KZŽ, a možda se oformi novi Zbor, Mali vokalni sastav ili revitalizira neki od onih koji su “zapeli” na putu.

Zadovoljstvo je najaviti da će “pokazni” zbor biti PJEVAČKI ZBOR “ĐURO PREJAC” iz Desinića- zbor u usponu!

VODITELJ seminara/radionice: MAESTRO BOJAN POGRMILOVIĆ.

U privitku PRIJAVNICA koju dostavite do 14. rujna 2018. na adresu:

predsjednik.zakuu.kzz@gmail.com

PREDSJEDNIK ZAKUU KZŽ

Boris-Roman Blažinić

098 523 971

http://www.zajednica-akuukzz.com/

Bojan Pogrmilović

vokalni pedagog, pjevač i dirigent. Diplomirao je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Deset godina djelovao je kao glazbeni voditelj Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado, a sada predaje solo pjevanje i zbor na Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Kao voditelj dalmatinskih klapa “Mareta”, “Cesarice” i „Gajeta“ osvojio je brojne nagrade na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu i međunarodnom festivalu zborova u Veroni, a njegovi učenici solo pjevanja osvajali su nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Član je žirija domaćih i međunarodnih natjecanja zborova i često član žirija Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Od 2008. godine umjetnički je direktor Natjecanja zborova u Azzanu Decimu (Italija) i umjetnički direktor Festivala klapa „Školjka“ u Pakoštanima. Od 1988. Vodi mješoviti pjevački zbor KUD-a INA, koji je pod njegovim ravnanjem dosegnuo sadašnju visoku razinu. Dvije godine dirigirao je mješovitim pjevačkim zborom iz Verone sastavljenim od članova 15 zborova Udruženja zborova Grada (AGC Verona). Od 2003.do do 2011. Vodio je Vokalni ansambl «Samoborke“ s kojim je osvojio Zlatnu plaketu i naziv pobjednika Folklorne kategorije na natjecanju zborova „Praga cantat“. Sada vodi Klapu „Poj“ iz Samobora i Klapu „Barun“ iz Svete Nedelje. Ravnao je i gudačkim orkestrom iz Češkog Krumlova, Hrvatskim komornim orkestrom, te Zagrebačkom filharmonijom. Kao solist i sa svim svojim ansamblima realizirao je tridesetak nosača zvuka. Jedan je od šestero Hrvata uvrštenih u ediciju „Who is who in choral music?“.

Download Prijavnica-PJEVANJE-seminar-2018.docx
Skip to content