Novosti

Poziv na uvodnu konferenciju projetka “MIPOS – MI POmažemo Starijima” 22. 2. 2018.

Uvodna konferencija projetka “MIPOS – MI POmažemo Starijima” održat će se u četvrtak 22.02.2018. u 11,00 sati u Gradskoj galeriji, Grad Zabok, Zabok, ZIVTOV trg 10.

Na konferenciji će se svečano potpisati SPORAZUMI O PARTNERSTVU U PROVEDBI PROJEKTA.

Projektu “MIPOS – MI POmažemo Starijima” dodijeljeno 9.351.191,10 kuna u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena financiran iz Europskog socijalnog fonda”.

Educirat će se i zaposliti 55 njegovateljica i gerontodomaćica koje će pružati pomoć u kući za više od 300 starijih osoba i osoba s invaliditetom.

Gradu Zaboku i partnerima odobreno je 9,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje projekta “MIPOS – MI POmažemo Starijima” u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “ZAŽELI – Program zapošljavanja žena financiran iz Europskog socijalnog fonda”.

Cilj navedenog projekta je integracija žena u nepovoljnom položaju u svijet rada. Projektom će se žene educirati za njegovateljice i gerontodomaćice te će se zaposliti 55 žena i obuhvatiti 313 korisnika, starijih osoba ili osoba s invaliditetom koje ne primaju pomoć u kući kao potporu, a stanuju na području koje obuhvaća projekt.

Prijavitelj i nositelj projekta je Grad Zabok, dok su partneri na projektu: Grad Donja Stubica, Grad Zlatar, Općina Bedekovčina, Općina Budinščina, Općina Gornja Stubica, Općina Hrašćina, Općina Konjščina, Općina Krapinske Toplice, Općina Mače, Općina Marija Bistrica, Općina Mihovljan, Općina Stubičke Toplice, Općina Sveti Križ Začretje, Općina Veliko Trgovišće, Općina Zlatar Bistrica, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica, Gradsko društvo Crvenog križa Zlatar, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina, Centar za socijalnu skrb Donja Stubica, Centar za socijalnu skrb Zabok, gornjostubička udruga “Lipin Cviet” i Udruga invalida Bedekovčina.

Voditeljica projekta je zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek dipl. inf., univ. spec. oec.

Skip to content