Novosti

POZIV NA VEČER ZABOČANA u petak, 22. 12. 2017. u 18 sati u OŠ

Kao i svake godine na Večeri Zabočana, proglasit će se najbolji sportaši i sportske udruge Grada Zaboka za proteklu godinu.

U skladu s Pravilnikom o izboru najboljeg sportaša, sportašice i sportske ekipe, odluku o priznanjima donio je Izvršni odbor Sportske zajednice grada Zaboka.

Gosp. Ivan Jelenčić, predsjednik Sportske zajednice Grada Zaboka će uručiti priznanja najuspješnijim sportašima, sportskim djelatnicima i klubovima grada Zaboka će zajedno s gostom najvjerojatnije, uglednim rukometašem Denisom Špoljarićem.

PROGLAŠENJE NAJBOLJIH SPORTAŠICA, SPORTAŠA I SPORTSKIH DJELATNIKA GRADA ZABOKA ZA 2017.

Najperspektivnije sportašice do 14 godina

3. HANA SIVEC – Plivački klub Olimp Zabok

Obrazloženje:Hana je na državnom prvenstvu za mlađe juniore izborila dva finala u 100 i 200 delfin te ostvarila 6. i 8. mjesto.

 1. LEONA BARTOLIN – Kickboxing klub Ninja

Obrazloženje: Leona je prvakinja Hrvatske u kickboxingu mlađih kadetkinja do 37 kg u disciplini Point Fight. Ostvarila je tri pobjede u niz u konkurenciji 11 natjecateljica.

 1. MAGDALENA ŠKREBLIN – Kuglački klub Zabok

Obrazloženje:Najveći uspjeh karijere ostvarila je osvajanjem 1. mjesta na prvenstvu Hrvatske u kategoriji U14 u konkurenciji 11 natjecateljica.

U kategoriji najboljih sportašica do 14 godina nominirana je bila i:

 • Leonarda Deak, Kickboxing klub BTI Zabok

  Najperspektivniji sportaši do 14 godina:

  3. MJESTO RAVNOPRAVNO DIJELE

 • KARLO KRZNAR – Kuglački klub Zabok

Obrazloženje: Karlo je osvojio prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske U14 kadeta od 33 natjecatelja.

 • MISLAV POSAVEC – Stolnoteniski klub Zabok

Obrazloženje: Mislav je završio sezonu 2016/2017 na 5. mjestu državne rang liste mlađih kadeta od 109 rangiranih igrača i pritom je nastupio na 15 državnih turnira iz kalendara nacionalnog saveza. Između ostalog bio je 3. na TOP-12 turniru.

 1. LUKA KUNIĆ – Motošportsko društvo Zabok

Obrazloženje: Luka je prvak države u supercrossu u klasi MX65 u konkurenciji 8 vozača, doprvak u motocrossu, a bio je i 6. na prvenstvu jugoistočne zone prvenstva Europe.

 1. VILI SIVEC – Plivački klub Olimp Zabok

Obrazloženje: Vili je kadetski prvak države u disciplini 200 delfin od 30 plivača iz 18 klubova.

U kategoriji najboljih sportaša do 14 godina nominirani su bili i:

 • Dario Glogoški, Kickboxing klub Ninja

 • Dino Lončar, Savate klub Đidara

 • Nino Posavec, Streljačko društvo Tekstilac

 • Niko Tišljarić, Nogometni klub Mladost

 • Luka Smetiško, Košarkaški klub Zabok

  NAJBOLJE SPORTAŠICE OD 14-18 GODINA

  1. HELENA SANDRA TKALČEVIĆ – Kickboxing klub BTI Zabok

  Obrazloženje: Helena je osvojila 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u disciplini Light contact u kategoriji do 60 kg u Benkovcu u konkurenciji 4 natjecateljice. Hrvatska je reprezentativka.

  1. TAMARA GAŠPERT – Savate klub Đidara

  Obrazloženje: Tamara je osvojila 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u konkurenciji 6 zemalja. Na postolju je bila i u Svjetskom kupu, a na Prvenstvu Hrvatske je bila druga.

  1. TESA NOVAK – Plivački klub Olimp Zabok

  Obrazloženje: Tesa je hrvatska kadetska reprezentativka i ukupna je pobjednica Grand Prix Hrvatske sastavljenog od 6 natjecanja.

  NAJBOLJI SPORTAŠI OD 14-18 GODINA

  1. MARTIN MAJSEC – Kickboxing klub-BTI Zabok

  Obrazloženje:Najbolji rezultat ove godine je 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Kostreni u kategoriji stariji kadet do 52 kg.

  1. BORNA BAKRAN – Kuglački klub Zabok

  Obrazloženje: Na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj bio je 2. najbolji igrač naše reprezentacije koja je osvojila 3. mjesto u kategoriji U18.

  1. JAKOV IVANEK – Savate klub Đidara

  Obrazloženje:1. mjesto na Svjetskom prvenstvu izboreno u konkurenciji 6 zemalja.

  NAJBOLJE SPORTAŠICE I SPORTAŠI KOJI SE NATJEČU U KLUBOVIMA VAN GRADA ZABOKA

 • KLARA SEDLARKuglački klub Admiral Zagreb (kuglanje)

Obrazloženje: Klara je kao članica seniorske reprezentacije sudjelovala u osvajanju 2. mjesta na Svjetskom prvenstvu, a osvojila je i 1. mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske u kategoriji U23.

 • TAMARA SINKOVIĆ – Kuglački klub Admiral Zagreb (kuglanje)

Obrazloženje: Tamara kao član juniorske reprezentacije Hrvatske sudjelovala u osvajanju zlata na Svjetskom prvenstvu u konkurenciji 10 ekipa. Bila je član i seniorske reprezentaciju koja je osvojila srebro na istom natjecanju te još niz odličnih rezultata.

MATIJA GRABROVEČKI – Atletski klub „Rudolf Perešin“ (atletika)

Obrazloženje: Matija je Prvak Hrvatske u trailu, viceprvak Hrvatske u maratonu i viceprvak Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze.

 • BRUNO KRIZMANIĆBiciklistički klub Perfa Zagreb (biciklizam)

Obrazloženje: Bruno je kadetski prvak Hrvatske u disciplinama „kronometar“ i „cesta“ te je zauzeo i prvo mjesto na Cestovnom Kupu Hrvatske.

NAJBOLJE EKIPE U ŽENSKOJ KONKURENCIJI

 1. RUKOMETNI KLUB ZABOK

Obrazloženje: Djevojčice Rukometnog kluba Zabok natječu se u međužupanijskoj rukometnoj ligi za mlađe kadetkinje i u prošloj sezoni zauzele su 9. mjesto od 18 ekipa.

 1. KUGLAČKI KLUB ZABOK

Obrazloženje: Mlade kuglašice su u nedostatku seniorki pokazale da se na njih u budućnosti može itekako računati. Osvojile su 3. i 4. mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske kategorije U14.

NAJBOLJE EKIPE U MUŠKOJ KONKURENCIJI

3. MJESTO RAVNOPRAVNO DIJELE

 • KUGLAČKI KLUB ZABOK

Obrazloženje: Seniorska ekipa je osvajanjem osmog mjesta izborila opstanak u 1. B hrvatskoj ligi. Međutim najbolje rezultate su ostvarili osvajanjem prvih mjesta na Prvenstvima Hrvatske u kategorijama U23 i U18.

 • NOGOMETNI KLUB MLADOST ZABOK

Obrazloženje: Seniorska ekipa natječe se u 4. nogometnoj ligi već četvrtu sezonu i uvijek su pri vrhu. U klubu trenira više od 190 nogometaša u 7 kategorija. Sve su ekipe u vrhu 1. županijske nogometne lige.

 1. STOLNOTENISKI KLUB ZABOK

Obrazloženje: Zabočki stolnotenisači su u u ekipnoj konkurenciji nastupali u najvišem nacionalnom rangu. U sezoni 2016/2017 zauzeli su 9. mjesto u Hrvatskoj Superligi. Na polusezoni u 1. hrvatskoj ligi-zapad drže 4. mjesto. Mlađi kadeti osvajanjem prvenstva Hrvatske pokazuju da se na njih u budućnosti može ozbiljno računati.

 1. KOŠARKAŠKI KLUB ZABOK

Obrazloženje: Košarkaški klub Zabok je u sezoni 2017/2018 osvojio 10. mjesto i uspješno nastavio igranje u A1 ligi. KK Zabok je bio među najgledanijim ekipama u Hrvatskoj. Veliki poticaj svima je bilo otvorenje nove sportske dvorane u kojoj su odigrane odlične utakmice pred prepunim gledalištem. Za pamćenje će ostati pobjeda protiv odlične ekipe KK Jolly iz Šibenika na otvorenju dvorane, čime se košarka praktički vratila u Zabok.

NAJBOLJE SPORTAŠICE U SENIORSKOJ KONKURENCIJI

 1. ELA VRANČIĆ – Savate klub Đidara

Obrazloženje: Najbolji rezultat je osvajanje 1. mjesta na Prvenstvu Hrvatske u konkurenciji 8 ekipa.

 1. JANA VRANIĆ – Plivački klub Olimp Zabok

Obrazloženje: Jana je do danas vila višestruka državna prvakinja u svim kategorijama i rušila je preko 30 državnih rekorda u raznim dobnih kategorijama i član je plivačke reprezentacije Hrvatske.

NAJBOLJI SPORTAŠI U SENIORSKOJ KONKURENCIJI

 1. PETAR JERČIĆ – Streljačko društvo „Tekstilac“

Obrazloženje: Najbolji uspjeh je osvajanje 3. mjesta na Prvenstvu Hrvatske u juniorima. Standardni je član seniorske ekipe.

 1. MARKO VRBANEC – Savate klub Đidara

Obrazloženje: Marko i nadalje postiže zapažene i vrijedne rezultate na međunarodnom polju. Najbolji rezultat ove godine bilo je osvajanje 3. mjesta na Europskom prvenstvu u disciplini Assaut u Belgiji.

 1. ANTONIO ČRNJEVIĆ – Košarkaški klub Zabok

Obrazloženje: Antonio je kao kapetan uspješno vodio svoju ekipu do nove sezone igranja najbolje hrvatske košarkaške lige. Svoj uporan i marljiv rad na treninzima i pobjednički pristup utakmicama prenio je i na sve članove svoje ekipe.

NAGRADA ZA FAIRPLAY

 • Kickboxing-BTI-Zabok

Obrazloženje: Dana 18.11.2017. godine na međunarodnom kickboxing natjecanju u Kutini, u četvrtfinalnom meču kategorije do 57 kg u disciplini Point Fighting prozvan je meč između Andonova (Bugarska) i Martina Majseca člana KBK – BTI – Zabok. Kako se Andonov nije pojavio na vrijeme, po protokolu i pravilima čekalo se pune 4 minute, te su suci za pobjednika proglasili Martina Majseca, čime je osigurana brončana medalja. Kako se Andonov pojavio naknadno, uz pristanak kluba KBK-BTI-Zabok meč je ponovljen. Iako je Martin Majsec izgubio meč, te time i medalju, klub KBK-BTI-Zabok je pokazao pravi sportski duh.

Godišnje nagrade za posebne zasluge u razvoju sporta

ravnopravno dijele

 • OLIVER VRANIĆ

  Oliver volonterski obavlja funkciju tajnika u klubu, a do nedavno i trenera. Kao kapetan i trener ekipe uspio je prethodnih godina okupiti domaće igrače i kroz trenažni proces stvoriti ekipu koja sad ravnopravno igra sa svim klubovima u 2. županijskoj ligi i bori se za sam vrh. Prošle sezone zauzeli su 3. mjesto. Svojim angažmanom na prikupljanju sredstava stvorio je uvjete za nabavku vrhunske sportske opreme i uređenje klupskih prostorija.

 • MARIO DRAGANIĆ

je rođen 1965. godine u Zagrebu. Oženjen je i otac je troje djece.

Streljaštvom se počeo baviti sa 7 godina i bio je aktivan od 1972. do 1984. godine. Igrao je šah u ŠK Polet Zabok, aktivno je igrao mali nogomet od 1981. do 1987. godine, iz kojeg doba treba izdvojiti da je sudjelovao u četvrtfinalu turnira „Kutija šibica“.

U Nogometnom klubu Mladost iz Zaboka je tajnik od 2007. godine, a trenutno je izvršni direktor. Istovremeno je i tajnik u Streljačkom društvu Tekstilac. Sudjelovao je i pri osnivanju Stolnoteniskog kluba Zabok.

Kroz Nogometni klub Mladost Mario se očitava u organizaciji slijedećih aktivnosti:

 • SVI SMO MI OK – projekt protiv među vršnjačkog nasilja na i oko sportskih terena

 • ZAGORSKA ZIPKA

 • CUP ZAGORJA dvoranski malonogometni turnir registriranih klubova NS KZŽ za seniore

 • CUP ZAGORJA – MEMORIJAL RUDOLFA MRAZA dvoranski malonogometni turnir registriranih klubova NS KZŽ za veterane

 • TURNIR LIMAČA I ZAGIĆA – Srećko Tisanić Škifa

Uz ogromnu aktivnost u braniteljskim udrugama ističemo predsjedavanje Udrugom za sport i rekreaciju hrvatskih branitelja HRVATSKI DRAGOVOLJAC. Neki od projekata koje je ostvario su:

 • POKRENIMO SE SUTRA MOŽE BITI KASNO – rekreacija hrvatskih branitelja

 • SPORTSKI SUSRETI DJECE HRVATSKIH BRANITELJA (17 godina) – natjecanja djece osnovnoškolskog uzrasta

 • CUP ZABOKA u streljaštvu – za hrvatske branitelje

 • CUP ZABOKA – BRANITELJI I PRIJATELJI – šahovski turnir povodom Dana nezavisnosti i Dana zagorskih branitelja

 • 8. Međunarodni turnir u šahu BRANITELJI I PRIJATELJI – HUM NA SUTLI

NAGRADU ZA ŽIVOTNO DJELO U SPORTU PRIMIT ĆE GOSPODIN IVAN VRHOVEC

IVAN VRHOVEC

je rođen u Luki 1950. godine, diplomirao je na Kineziološkom fakultetu 1974. godine. 1975. godine zapošljava se u zabočkoj gimnaziji, a nakon toga je radio u Školskom centru i Srednjoj Školi Zabok do umirovljenja 2017. godine. Ima dva sina koja su oba dva sportaši, Ivan magistar kineziologije i Tomislav učitelj skijanja.

Stanovnik je Zaboka od 1979. godine od kada je aktivan u sportskom životu Zaboka i Hrvatskog zagorja. Najviše se bavio nogometom, a osim toga radio je kao trener u atletici, plivanju, rukometu i košarci te u raznim oblicima školskog sporta.

Kao trener nogometa radio je NK Mladosti iz Luke, NK Mladosti iz Zaboka, NK Zenitu iz Kumrovca, NK Gjalskom iz Gubaševa i NK Pregradi. Od najznačajnijih uspjeha treba izdvojiti u dva navrata osvajanje prvog mjesta u Prvoj zagorskoj ligi sa zabočkom Mladosti i nezaboravnih kvalifikacija za viši rang natjecanja, prekrasne atmosfere prepunog starog igrališta za vrijeme kvalifikacija i kasnije u Regionalnoj ligi. Sa juniorima Mladosti je osvajao prvo mjesto u Zagrebačkoj ligi. Vodio je zabočku Mladost i na otvaranju novog igrališta protiv zagrebačkog Dinama i na prvoj međunarodnoj utakmici u Zagorju protiv studentske reprezentacije Velike Britanije 1987. godine (rezultat je bio 2:2).

Tijekom tih godina u dva mandata je bio član predsjedništva Nogometnog saveza Hrvatskog zagorja te osnivač i prvi tajnik Organizacije nogometnih trenera Hrvatskog zagorja.

U atletici je radio s pokojnim Milanom Blaškovićem u okviru“Školskog trkaćeg kluba“. Kao tehnički rukovodilac sudjeluje u radu organizacijskog odbora za pripreme i provedbu prvenstva Hrvatske u krosu 1980. godine i Prvenstva Jugoslavije u krosu 1981. godine u Zaboku, u organizaciji „Školskog trkaćeg kluba“ Školskog centra Zabok.

U plivačkom klubu Olimp radio je kao trener plivanja. Najznačajniji rezultat je prvi nastup plivača iz Zagorja (Tomislav Vrhovec) na A prvenstvu države 1996. godine u Rijeci u kategoriji mlađih juniora.

1997. godine inicira i sudjeluje u osnivanju ženskog rukometnog kluba Zabok. Nakon toga sa gospodinom Despenićem osniva školu rukometa i radi kao trener mlađih kategorija.

Teško je ukratko pobrojati sve aktivnosti profesora Vrhovca, njegove aktivnosti kroz Školsko sportsko društvo, sudjelovanje u organizaciji Tekstilijade 1984. godine, organizacije skijanja za učenike i sugrađane. Osnivač je i 15 godina je bio predsjednik Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Krapinsko-zagorske županije, osnivač i voditelj Županijskog aktiva tjelesne i zdravstvene kulture za srednje škole, a u okviru škole stekao je status profesora savjetnika.

Dobitnik je više priznanja klubova i saveza, a najznačajnija je nagrada za životno djelo u športu Športske zajednice Krapinsko-zagorske županije iz 2014. godine.

Zbog godina i zdravstvenih razloga nije više fizički aktivan, no aktivan je u „Hrvatskoj udruzi muži zagorskog srca“.

ISKRENE ČESTITKE SVIM NAGRAĐENIM SPORTAŠICAMA, SPORTAŠIMA I KLUBOVIMA.

RADOSTAN BOŽIĆ I SRETNU NOVI GODINU ŽELI VAM

GRAD ZABOK I SPORTSKA ZAJEDNICA GRADA ZABOKA

Skip to content