Novosti

POZIV NA VEČER ZABOČANA u petak,18.12. 2015. u 18 sati u OŠ K.Š. Gjalskog

Cijenjene Zabočanke i Zabočani, dragi gosti i prijatelji,

pozivamo Vas na tradicionalno godišnje okupljanje zabočkih sportaša i svih ljubitelja sporta i građana.

I ove godine, kao i prethodnih, dodijeliti će se priznanja najuspješnijim sportašima i klubovima uz zabavni program.

U zabavnom programu učestvuju: učenici zabočke osnovne i srednje glazbene škole te Limena glazba Prosenik.

Priznanja sportašima i klubovima će uručiti Ivan Jelenčić, predsjednik Športske zajednice, Zvonko Turković, jedan od najzaslužnijih za nastanak i postojanje zabočkog motokrosa, a pomoći će im i gospodin Giovanni Cernogoraz, europski prvak i olimpijski osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Ove godine nominiran je za najboljeg sportaša Hrvatske po odluci Hrvatskog olimpijskog odbora.


DODJELA PRIZNANJA

NOMINIRANE u kategoriji najboljih sportašica do 14 godina:

-Magdalena Škreblin – Kuglački klub Zabok

-Helena Sandra Tkalčević – BTI ZABOK

-Ema Fučkar – Stolnoteniski klub Zabok

-Leona Bartolin – KBK Ninja

Najbolje sportašice do 14 godina su:

-3. mjesto: MAGDALENA ŠKREBLIN – Kuglački klub Zabok

Magdalena je na prvenstvima Hrvatske u kategoriji U-14 osvojila 3. mjesto u sprintu te 2. mjesto u tandemu. U kategoriji U-11 pojedinačno zauzela je 2. mjesto.

-2. mjesto: HELENA SANDRA TKALČEVIĆ – BTI ZABOK

Helena je najvažniji rezultat postigla na prvenstvu Hrvatske u Poreču, gdje je osvojila 1. mjesto u kategoriji do 42 kg, disciplina Light contact.

-1. mjesto: EMA FUČKAR – Stolnoteniski klub Zabok

Ema trenutno zauzima 4. mjesto na hrvatskoj rang listi najmlađih kadetkinja u konkurenciji od 39 igračica.


Najbolji mladi perspektivni sportaši

NOMINIRANI u kategoriji najboljih sportaša do 14 godina:

-Martin Majsec – BTI Zabok

-Roko Rožić – Stolnoteniski klub Zabok

-Filip Marušić – Kuglački klub Zabok

-Filip Svečnjak -Košarkaški klub Zabok

-Matija Bratković – Nogometni klub Rudar Dubrava

-Karlo Tisanić – Nogometni klub Mladost Zabok


Najbolji sportaši do 14 godina su:

-3. mjesto: MARTIN MAJSEC – BTI Zabok

Martin je član kluba od svoje 4. godine te je već 10 godina u borilačkom sportu. Najbolje rezultate ove godine postizao je na državnim prvenstvima gdje je zauzeo druga mjesta u kategoriji do 42 kgi to u disciplinama Light contact i Point fighting.

2. mjesto: ROKO ROŽIĆ – Stolnoteniski klub Zabok

-Roko je jedan od najnadarenijih pojedinaca u svojoj dobi na državnom nivou. Na kraju sezone 2014./2015. zauzimao je 6. mjesto na nacionalnoj rang-listi najmlađih kadeta od ukupno 100 igrača.

-1. mjesto: FILIP MARUŠIĆ – Kuglački klub Zabok

-Filip je osvojio 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske u kategoriji U-14 u disciplini sprint, a u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo je 7. mjesto.


Najbolje sportašice juniorke su:

-2. mjesto: EMA MIHOVILIĆ – Košarkaški klubKsaver

-Ema je članica juniorske ekipe Košarkaškog klubaKsaver koja je osvojila 3. mjesto u 2. ženskoj juniorskoj ligi. Najperspektivnija je članica kluba i uvelike je zaslužna za rezultate svoje ekipe.

-1. mjesto: MATEJA TELIŠMAN – Kuglački klub Zabok

-Mateja je prvak Hrvatske u kategoriji U-18 pojedinačno i u tandemu.


Najbolji sportaši juniori su:

-3. mjesto: IVAN MARTINKO – Košarkaški klub Zabok

-Ivan je član juniorske ekipe i druge seniorske ekipe Košarkaškog kluba Zabok. Od nedavno je i stalni član prve seniorske ekipe kluba.

-2. mjesto: MATIJA LOVREČKI – Streljačko društvo Tekstilac

-Matija je zauzeo 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske u gađanju malokalibarskom puškom u kategoriji juniora.

-1. mjesto: BORNA BAKRAN – Kuglački klub Zabok

-Borna je bio član ekipe koja je zauzela 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu u kategoriji U-18 ekipno. Prvi je bio i na prvenstvu Hrvatske u tandemu u kategoriji U-18 te 3. u kategoriji U-23.


Najbolje zabočke sportašice koje se takmiče izvan gradskih klubova su:

-KLARA CAKOL – Stolnoteniski klub Dr. Časl Zagreb

-Klara Cakol je najbolja juniorka Hrvatske, član je juniorske reprezentacije, a nastupa i za seniorsku reprezentaciju Hrvatske. Ovogodišnja je juniorska prvakinja u pojedinačnoj konkurenciji i u konkurenciji parova. Na državnim rang-listama uvjerljivo drži 1. mjesto kao juniorka, a na seniorskoj listi zauzima 6. mjesto. Slovi kao velika nada hrvatskog stolnog tenisa, što je dokazala uspjesima na međunarodnim juniorskim turnirima.

PAULA HERCEG – Gimnastički klub Dubrava Zagreb

Paula Herceg je gimnastičarka Gimnastičkog kluba Dubrava iz Zagreba, koji dijelom treninge obavlja i u zabočkoj dvorani osnovne škole. Peta je pojedinačno i druga ekipno na Prvenstvu Hrvatske po C programu.


Najbolji zabočki sportaši koji se takmiče izvan gradskih klubova su:

MATIJA GREGURIĆ – Atletski klub Dinamo-Zrinjevac

Matija Gregurić je na Europskom atletskom prvenstvu, u disciplini bacanja kladiva (6 kg) osvojio brončanu medalju hicem od 77,35 cm. Matija je i mlađi seniorski prvak Hrvatske u bacanju kladiva te juniorski hrvatski rekorder u bacanju kladiva od 6 kg sa 77,90 metara.


Najuspješniji klubovi i ekipe


Najbolje ženske sportske ekipe su:

– 3. mjesto: RUKOMETNI KLUB ZABOK

Djevojčice iz Rukometnog kluba natječu se u međužupanijskoj ligi, gdje su zauzele 4. mjesto.

– 2. mjesto: KOŠARKAŠKI KLUB KSAVER

Košarkašice Ksavera su juniorke i u sezoni 2014./2015. osvojile su 3. mjesto u 2. ženskoj juniorskoj ligi.

– 1. mjesto: KUGLAČKI KLUB ZABOK

Ženska ekipa kuglačkog kluba Zabok natječe se u 2. hrvatskoj ligi i u sezoni 2014./2015. osvojile su 7. mjesto. Međutim, u Kupu regije sjever osvojile su 2. mjesto.


Najbolje muške sportske ekipe

-3. mjesto ravnopravno dijele STRELJAČKO DRUŠTVO TEKSTILAC i NOGOMETNI KLUB MLADOST

– Zabočki strijelci natječu se u A1 hrvatskoj ligi, gdje su zauzeli 4. mjesto u disciplini zračne puške na 10 metara.

– Nogometni klub Mladost sa seniorskom ekipom nastupa u 4. međužupanijskoj ligi – središte. U sezoni 2014./2015. zauzeli su 11. mjesto. U istoj sezoni igrali su polufinale Kupa Krapinsko-zagorske županije i bili su 3. na Kupu Zagorja.

-1. mjesto ravnopravno dijele KOŠARKAŠKI KLUB ZABOK i STOLNOTENISKI KLUB ZABOK

– Košarkaški klub Zabok perjanica je zabočkog sporta. Status i rang natjecanja zabočkih košarkaša neupitan je. U sezoni 2014./2015. zauzeli su 3. mjesto u hrvatskoj A1 ligi, odnosno 7. mjesto u A1 ligi za prvaka.

– Zabočki stolnotenisači osvojili su u sezoni 2014./2015. 1. mjesto u 2. hrvatskoj ligi i kroz kvalifikacijski turnir dodatno potvrdili prvoligaški status. Najveći je to uspjeh kluba do sada, utoliko više što su to postigli vlastitim, pretežno juniorskim kadrom. U prvom dijelu natjecanja u 1. ligi, kao novaci u ligi, postali su jesenski prvaci, uz samo jedan poraz.


N
ajuspješniji sportaši i sportašice koji se natječu u zabočkim klubovima.


Najbolje sportašice su:

-3. mjesto: ANDRIJANA HRŠAK – Kuglački klub Zabok

Andrijana je, iako još juniorka, zapaženi član ženske seniorske ekipe Kuglačkog kluba Zabok.

-2. mjesto: ELA VRANČIĆ – Savate klub Đidara

Ela je osvojila 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske i 1. mjesto na Kupu Hrvatske.

-1. mjesto: EDITA MARENIĆ – Skijaški klub Slalom

Edita je osvojila 38. mjesto na Univerzijadi „GRANADA 2015.“ u disciplini slalom, 3. mjesto u slalomu na FIS utrci u Mokroj Gori. Na prvenstvu Hrvatske osvojila je 5. mjesto u slalomu.


Najbolji sportaši

-3. mjesto ravnopravno dijele FILIP SEDLAR – Kuglački klub Zabok i MARKO BELANOVIĆ – Nogometni klub Mladost

Filip Sedlar zauzeo je 5. mjesto na kvalifikacijskom turniru regije sjever za Prvenstvo Hrvatske, čime je osigurao nastup na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Hrvatske.

– Marko Belanović standardni je prvotimac seniorske ekipe NK Mladost koja se već dvije sezone natječe u 4. Međužupanijskoj nogometnoj ligi.

-2. mjesto, ANTONIO ČRNJEVIĆ – Košarkaški klub Zabok

Antonio je svojim upornim radom postao izvrstan igrač seniorske ekipe Košarkaškog kluba Zabok, koja je u sezoni 2014./2015. osvojila 3. mjesto u A1 košarkaškoj ligi i 7. mjesto u ligi za prvaka.

-1. mjesto:LUKA CVETKO – Stolnoteniski klub Zabok

Iako je još junior, Luka je bio najbolji igrač i nositelj ekipe koja je osvojila 1. mjesto u 2. hrvatskoj ligi i nakon toga na kvalifikacijskom turniru izborila nastup u 1. hrvatskoj ligi. U jesenskom dijelu prvenstva u 1. ligi ekipa STK Zabok, u kojoj je Luka dio stalne postave, osvojila je naslov jesenskog prvaka.


G
odišnje nagrade za posebne zasluge u razvoju sporta.

Jednu će primiti TOMISLAV POLANOVIĆ.

Tomislav Polanović rođen je 30. 6. 1961. godine. Tijekom osnovne škole aktivno se bavio stolnim tenisom. Krajem 1975. počinje trenirati nogomet u zabočkoj Mladosti. Tijekom 1977. i 1978. trenira i igra u juniorima Dinama. Od sljedeće pa sve do 1989. godine igra za seniorsku ekipu Mladosti. U međuvremenu diplomira na Kineziološkom fakultetu i 1984. godine radi u Srednjoj školi Zabok kao profesor tjelesnog odgoja.

Od 1990. godine počinje njegova trenerska karijera u Mladosti. Trenirao je razne selekcije i u Rudaru Dubravi, Oštrcu iz Zlatara, Zagorcu iz Velikog Trgovišća, Jedinstvu iz Svetog Križa Začretja, Klanjcu i Kumrovcu.

Od 1997. godine do danas na mjestu je ravnatelja OŠ Ksaver Šandor Gjalski u Zaboku. Sve to vrijeme, može se reći, bio je u službi razvitka zabočkog sporta. Mnoge udruge i klubovi našli su svoje utočište u dvorani osnovne škole, zaslugom i dobrom voljom upravo njezinog ravnatelja. Osobno je sudjelovao u pokretanju Rukometnog kluba, pomagao je pri pokretanju Stolnoteniskog kluba i gimnastike. Bio je aktivan kao voditelj i učitelj skijanja, pridonosio je i razvoju plivanja kroz obuku neplivača.


G
odišnju nagradu za posebne zasluge urazvoju sporta primit će i IVICA ANDROIĆ, osnivač Plivačkog kluba Olimp.

Ivica Androić rođen je 21. 8. 1961. godine. Šesnaest godina bio je vratar u zabočkoj Mladosti, a potomu Jedinstvu i Rudaru iz Dubrave Zabočke. Profesor je kineziologije, predavao je tjelesni odgoj u Dubrovčanu i u Srednjoškolskom centru u Zaboku.

Godine 1995. godine osnovao je plivački klub, koji danas nosi ime Olimp-Terme Tuhelj. Uspjehe i medalje koje je Olimp ostvario pod njegovim vodstvom teško je nabrojiti. Izdvojit ćemo samo najveće. Pod njegovim vodstvo Mihael Vukić osvojio je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju na juniorskom Europskom prvenstvu te jedno srebro na Svjetskom prvenstvu. Isto tako, pod njegovim stručnim radom Jana Vranić oborila je 13 državnih rekorda u mlađim kategorijama. Velika je i njegova zasluga u obuci neplivača. Zahvaljujući Đoniju i Olimpu nekoliko tisuća zagorskih dječaka i djevojčica naučilo je plivati.


NAGRADU ZA ŽIVOTNO DJELO PRIMIT ĆE GOSPODIN ZLATKO JAGIĆ

Zlatko Jagić igrao je nogomet u zabočkoj Mladosti od 1968. do 1987. godine, u vrijeme kada je klub u desetak navrata osvajao drugo mjesto u Prvoj zagrebačkoj ligi i Zagrebačkoj zoni. Kao junior s klubom igra u polufinalu kupa Hrvatske, a sa seniorskom ekipom 1972. osvaja Kup zagrebačke regije. Bio je dugogodišnji kapetan Mladosti i svojevremeno najbolji centarhalf Zagorja i Zagrebačkog nogometnog saveza. Za trajni doprinos razvoju sporta u Zaboku, Izvršni odbor Športske zajednice Grada Zaboka dodjeljuje mu Nagradu za životno djelo. Čestitamo gospodinu Jagiću.


ČESTITAMO SVIM NAGRAĐENIM SPORTAŠIMA I ŽELIMO IM DA I DALJEPOSTIŽU ZAPAŽENE USPJEHE,SEBI I SVOM GRADU NA ČAST.

ZABAVNI PROGRAM


Učenici Srednje glazbene škole pri Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Stjepan Horvat i Marko Zgorelec,
svirat će nam na harmonikama skladbu Astora Piazzolle Libertango. Njihova je mentorica profesorica Nada Bilić.

Puhački kvintet Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog postigao je sjajan uspjeh na 53. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe u kategoriji komornih sastava – osvojili su 1. mjesto. Uspješne mlade glazbenike, Luku Budjaka, Karla Firšta, Hrvoja Graha, Nikolu Kuhara i DinuPosavca uvježbao je profesor Marko Bobičanec. Puhački kvintet izvest će nam temu iz filma Indiana Jones, skladbu Johna Williamsa Raiders March.

Jana Šepec i Ema Kralj učenice su 3. razreda Osnovne glazbene škole u Zaboku. Pjevat će skladbu Đele Jusića Katarinčice koju su prvi put izvele na Dječjem festivalu kajkavskih popevkiu Krapini. Pripremila ih je profesorica Željka Završki.

LIMENA GLAZBA PROSENIK-ZABOK

Limena glazba Prosenik-Zabok je osnovana davne 1918. godine. Članovi Limene glazbe posebno su ponosni na školovanje mladih članova koje provode u svojoj glazbenoj školi. Limena glazba Prosenik-Zabok snimila je tijekom 2014. i 2015. svoj prvi CD Mi smo iz Zagorja koji je promovirala u svibnju 2015.Nastupali su diljem Hrvatske, a zapažene nastupe imali su i u susjednoj Republici Sloveniji. Izvesti će popevku Rože cvetaju i skladbu Sretan Božić. Aranžmane za skladbe napravio je voditelj Limene glazbe Prosenik-Zabok, gospodin Nenad Gorup.

ČESTITAMO VAM BOŽIĆ I NOVU 2016. GODINU!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content