Novosti

POZIV NA ZAVRŠNU KONFERENCIJU PROJEKTA “VolontirAJMO”13. 7. 2015.

Volonterski servis pokrenut je u sklopu projekta VolontirAJMO financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. Nositeljica projekta je Mreža udruga Zagor, a partneri Grad Zabok, “STUB-KLUB” Klub mladih Donja Stubica, Krapinsko-zagorska županija i Udruga mladih Feniks.

U nastavku Vam donosimo bilten:

Riječ je o biltenu izrađenom u okviru projekta VolontirAJMO a koji govori o volonterstvu na području naše županije, kao i o kreiranom prvom volonterskom servisu te o pravima i obvezama volontera/ki i organizatora volontiranja.

http://www.zagor.info/Cms_Data/Contents/Zabok/Folders/publikacije/~contents/PS629W22S6RAA8RF/volontirajmo-istra-ivanje.pdf

Riječ je o istraživanju koje se provelo kako bi se dobile informacije o razini informiranosti građana o volonterstvu i mogućnostima volontiranja na području Krapinsko-zagorske županije kao i razini motiviranosti za volontiranje.

http://www.zagor.info/Cms_Data/Contents/Zabok/Folders/publikacije/~contents/PS629W22S6RAA8RF/volontirajmo-istra-ivanje.pdf

Pozivamo Vas na završnu konferenciju projekta “VolontirAJMO”. Cilj konferencije je predstavljanje rezultata projekta, te pregled trenutačnog stanja i mogućnosti daljnjeg razvoja volonterstva na području Krapinsko-zagorske županije.

Cilj projekta “VolontirAJMO” je pridonijeti društvenom razvoju te razvoju civilnoga društva u Krapinsko-zagorskoj županiji njegovanjem volonterstva. Projekt provodi Mreža udruga Zagor a partnerske organizacije na projektu su Grad Zabok, “STUB-KLUB” Klub mladih Donja Stubica, Krapinsko-zagorska županija i Udruga mladih Feniks.

Okosnica projekta “VolontirAJMO” predstavlja kreiran volonterski servis za područje Krapinsko-zagorske županije. Vizija volonterskog servisa je društveni razvoj te razvoj civilnoga društva u Krapinsko-zagorskoj županiji njegovanjem volonterstva. Misija volonterskog servisa je promicanje volonterstva i volonterskih aktivnosti, jačanje kapaciteta volontera/ki i organizatora volontiranja, poticanje međusektorske suradnje, društvene solidarnosti te širenje svijesti o volontiranju kao vrijednom iskustvu dobivanja i prijenosa znanja i vještina.

U okviru projekta provedeno je i istraživanje kako bi se utvrdila razina informiranosti građana/ki o volonterstvu i mogućnostima volontiranja na području KZŽ kao i razina motiviranosti za volontiranjem. Također kreirane su i volonterske knjižice referentnog servisa koje su besplatno dostupne svim registriranim volonterima/kama volonterskog servisa. U svrhu bolje informiranosti i podizanja svijesti o volonterstvu osmišljeni su spot i bilten kako bi svi zainteresirani mogli dobiti osnovne informacije o volonterstvu i mogućnostima volontiranja na području županije.

Pozivamo Vas da nam se pridružite te doprinesete daljnjem razvoju volonterstva na području Krapinsko-zagorske županije i sudjelujete na završnoj konferenciji projekta.

Prijave za sudjelovanje na konferenciji mogu se izvršiti on-line na linku http://goo.gl/forms/2jPCSOJddx ili na e-mail volontirajmo@zagor.info s podacima: ime i prezime, naziv organizacije i kontakt telefon. Molimo Vas da se prijavite najkasnije do 09.07.2015. godine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content