Novosti

POZIV NA ZAVRŠNU KONFERENCIJU PROJEKTA “VolontirAJMO”13. 7. 2015.

Volonterski servis pokrenut je u sklopu projekta VolontirAJMO financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. Nositeljica projekta je Mreža udruga Zagor, a partneri Grad Zabok, “STUB-KLUB” Klub mladih Donja Stubica, Krapinsko-zagorska županija i Udruga mladih Feniks.

U nastavku Vam donosimo bilten:

Riječ je o biltenu izrađenom u okviru projekta VolontirAJMO a koji govori o volonterstvu na području naše županije, kao i o kreiranom prvom volonterskom servisu te o pravima i obvezama volontera/ki i organizatora volontiranja.

http://www.zagor.info/Cms_Data/Contents/Zabok/Folders/publikacije/~contents/PS629W22S6RAA8RF/volontirajmo-istra-ivanje.pdf

Riječ je o istraživanju koje se provelo kako bi se dobile informacije o razini informiranosti građana o volonterstvu i mogućnostima volontiranja na području Krapinsko-zagorske županije kao i razini motiviranosti za volontiranje.

http://www.zagor.info/Cms_Data/Contents/Zabok/Folders/publikacije/~contents/PS629W22S6RAA8RF/volontirajmo-istra-ivanje.pdf

Pozivamo Vas na završnu konferenciju projekta “VolontirAJMO”. Cilj konferencije je predstavljanje rezultata projekta, te pregled trenutačnog stanja i mogućnosti daljnjeg razvoja volonterstva na području Krapinsko-zagorske županije.

Cilj projekta “VolontirAJMO” je pridonijeti društvenom razvoju te razvoju civilnoga društva u Krapinsko-zagorskoj županiji njegovanjem volonterstva. Projekt provodi Mreža udruga Zagor a partnerske organizacije na projektu su Grad Zabok, “STUB-KLUB” Klub mladih Donja Stubica, Krapinsko-zagorska županija i Udruga mladih Feniks.

Okosnica projekta “VolontirAJMO” predstavlja kreiran volonterski servis za područje Krapinsko-zagorske županije. Vizija volonterskog servisa je društveni razvoj te razvoj civilnoga društva u Krapinsko-zagorskoj županiji njegovanjem volonterstva. Misija volonterskog servisa je promicanje volonterstva i volonterskih aktivnosti, jačanje kapaciteta volontera/ki i organizatora volontiranja, poticanje međusektorske suradnje, društvene solidarnosti te širenje svijesti o volontiranju kao vrijednom iskustvu dobivanja i prijenosa znanja i vještina.

U okviru projekta provedeno je i istraživanje kako bi se utvrdila razina informiranosti građana/ki o volonterstvu i mogućnostima volontiranja na području KZŽ kao i razina motiviranosti za volontiranjem. Također kreirane su i volonterske knjižice referentnog servisa koje su besplatno dostupne svim registriranim volonterima/kama volonterskog servisa. U svrhu bolje informiranosti i podizanja svijesti o volonterstvu osmišljeni su spot i bilten kako bi svi zainteresirani mogli dobiti osnovne informacije o volonterstvu i mogućnostima volontiranja na području županije.

Pozivamo Vas da nam se pridružite te doprinesete daljnjem razvoju volonterstva na području Krapinsko-zagorske županije i sudjelujete na završnoj konferenciji projekta.

Prijave za sudjelovanje na konferenciji mogu se izvršiti on-line na linku http://goo.gl/forms/2jPCSOJddx ili na e-mail volontirajmo@zagor.info s podacima: ime i prezime, naziv organizacije i kontakt telefon. Molimo Vas da se prijavite najkasnije do 09.07.2015. godine.

Skip to content