Novosti

POZIV za sudjelovanje na treningu „Jačanje kapaciteta za sudjelovanje u procesu donošenja odluka“

Trening „Jačanje kapaciteta za sudjelovanje u procesu donošenja odluka“ se provodi u okviru projekta „Građani i građanke imaju moć“, a kojeg provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, dok su partneri Mreža udruga Zagor, Krapinsko-zagorska županija, Grad Klanjec i Zaklada Giacomo Brodolini iz Rima (Italija) u Krapinsko-zagorskoj županiji. Projekt financira Europska unija kroz program IPA “Jačanje regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoju civilnoga društva”.

Cilj projekta “Građani i građanke imaju moć” je razviti održive i participativne demokratske mehanizme te unaprijediti participacijugrađana/ki i organizacija civilnog društva u donošenju odluka na lokalnom i regionalnom nivou. Kroz 16 mjeseci koliko traje projekt organizirati će se trening za jačanje kapaciteta OCD-a u Krapinsko-zagorskoj županiji, osnovati regionalni savjet za razvoj civilnog društva, donijeti regionalni Kodeks o savjetovanju zainteresirane javnosti te provesti kampanja informiranja građana i građanki o procesu donošenja odluka u lokalnoj zajednici.

Trening „Jačanje kapaciteta za sudjelovanje u procesu donošenja odluka“ namijenjen je predstavnicima/cama organizacija civilnog društva, kao i predstavnicima/cama lokalne samouprave i institucija koje sudjeluju u procesima donošenja odluka na području Krapinsko- zagorske županije. Cilj je treninga steći znanja o participatornim modelima sudjelovanja građana/ki i relevantnih dionika u procesu donošenja odluka, upoznati modele dobre prakse iz Europske unije te upoznati metodološke alate za upravljanje procesima donošenja odluka u lokalnoj zajednici. Trening će se odvijati kroz dva modula. Prvi modul će se održati 14. i 15. veljače (petak i subota) u Zaboku u trajanju od 9:30 – 17:00 sati, a drugi početkom travnja o čemu će sudionici/e biti pravovremeno obaviješteni. Oba treninga voditi će iskusni treneri/ce iz Zaklade Giacomo Brodolini. Zaklada Gicaomo Brodolini djeluje već 40 godina u području društvenog razvoja i potpore razvoju javnih politika u području dobrog upravljanja na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini, tržišta rada i rodne ravnopravnosti (više: http://www.fondazionebrodolini.it/en).

Trening će se održavati na engleskom jeziku uz osiguran simultani prijevod. Svi sudionici/e treninga dobiti će edukativni materijal na hrvatskom jeziku (priručnik koji će sadržavati europske primjere dobre prakse) te potvrde o sudjelovanju na treningu pri čemu napominjemo da su svi sudionici/e dužni sudjelovati na oba modula. Organizatori/ce treninga osigurati će lagani ručak i osvježenja za sve sudionike/ce tijekom treninga. Putne troškove sudjelovanja na treningu snosesudionici/e treninga.

Broj sudionika/ca treninga je ograničen na 20 osoba. U slučaju većeg broja prijava organizatori/ce treninga napraviti će selekciju vodeći računa oregionalnojzastupljenosti,području rada organizacija/institucija te motivaciji za sudjelovanje na treningu. Stoga vas molimo da posvetite dužnu pažnju ispunjavanju prijavnice i pripadajućeg upitnika za trening.

Rok za prijavu je 25. siječnja 2014. Molimo Vas da popunjene prijavnice šaljete na tajana.broz@cesi.hr. Potvrdu o sudjelovanju na seminaru, kao i program rada dobit ćete do 1. veljače 2014.

Za sve dodatne informacije slobodno kontaktirajte Tajanu Broz na tajana.broz@cesi.hr, 091 75 22 375 ili Ivanu Radanović na ivana@zagor.info, 098 1831 380.

I

Download prijavnica_trening_people.docx
Download poziv_trening_people__1_.doc
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content