Novosti

[POZNATI REZULTATI] Zagorski učenici briljirali na festivalu matematike

Jučer se u Tuheljskim Toplicama održao peti MathFest, festival matematike

Jučer se u Tuheljskim Toplicama održao peti MathFest, festival matematike Krapinsko-zagorske županije. Tako je ove godine na popularnom festivalu matematike sudjelovalo 584 i 142 mentora.

Poznati su i rezultati. Tako je u kategoriji trećih i četvrtih razreda prvo mjesto osvojila ekipa Mozgići iz OŠ Davorina Trstenjaka Zagreb, drugo mjesto zauzeli su Pobjednici iz VI. OŠ Varaždin iz Varaždina, a treće mjesto osvojila je ekipa Tosteri također iz VI. OŠ Varaždin iz Varaždina.

U drugoj kategoriji gdje su se natjecali učenici petih i šestih razreda, prvo mjesto osvojila je ekipa Pitagora from Zabok iz OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, drugo mjesto osvojila je ekipa Male pametnice iz Centra izvrsnosti iz Krapine, a treće ekipa Stošija iz Centra izvrsnosti iz Zadra.

U trećoj kategoriji su se natjecali učenici sedmih i osmih razreda. Prvo mjesto osvojila je ekipa Pčelice Maje iz OŠ Špansko Oranice iz Zagreba, drugo mjesto osvojila je ekipa Šahisti iz Centra izvrsnosti iz Zadra, a treće mjesto pripalo je ekipi DJ Kaktus iz OŠ Ljudevit Gaj iz Krapine.

Organizator ovog događanja je Udruga MathKaj.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content