Novosti

Predavanja za pčelare 21. i 28. siječnja 2011.

Udruga pčelara Hrvatsko zagorje Zabok kao i svake godine u mjesecu siječnju organizira stručno edukativna predavanja za članove udruge i zainteresirano građanstvo. Predavanja će se održavati u velikoj dvorani u staroj zgradi policije u Zaboku s početkom u 18 sati.

U petak 21. siječnja održat će se predavanje na temu “Kako razviti zajednice do bagrema, vrcanje, proizvodnja i čuvanje matične mliječi za vlastite potrebe”. Predavač će biti Dragutin Jureša, profesionalni pčelar i uzgajivač matica.

U petak 28. siječnja slijedi predavanje na temu “Novi pogled na rojenje – obrambeni mehanizam pčelinjih zajednica”, a predavač će biti prof. dr. sc. Nikola Kezić. Posljednje predavanje u nizu održat će se u petak 4. veljače na temu “Nozemoza – Tip C (Cerane)”. Predavač će biti dr. sc. Ivana Tlak Gajner dr. med. vet. s Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom proljeća na pčelinjaku Dragutina Jureše održavat će se terenska predavanja “Praktičan rad na pčelinjaku”, koja su otvorena za sve zainteresirane pčelare i one koji bi to željeli postati.

Izvor: Zagorski list

Skip to content