Novosti

Predložite razvojne projekte

Želja da se identificiraju i prikupe ideje, prijedlozi i projekti koji bi mogli pozitivno utjecati na razvoj Krapinsko-zagorske županije, za ostvarivanje ciljeva i prioriteta utvrđenih Strategijom razvoja Krapinsko-zagorske županije za razdoblje 2011.- 2013.godine, Siniša Hajdaš-Dončić, župan krapinsko-zagorski, pozvao je sve zainteresirane na predlaganje razvojnih projekata.

Župan je to učinio na tiskovnoj konferenciji koja je održana u Županiji 3. listopada ove godine. Sam poziv za predlaganje razvojnih projekata raspisala je Zagorska razvojna agencija d.o.o., kao operativno županijsko tijelo i regionalni koordinator.

Pristigle ideje kao razrađeni projekti bit će uključeni u Bazu projekata iz koje će se sukladno strateškim ciljevima Županije, birati određeni projekti i kandidirati za financiranje. Za primjer spomenimo, kako je rečeno, da se projekti moraju provoditi na području naše županije. Također, naglasio je župan Hajdaš Dončić, prednost će imati projekti koji izravno pridonose ostvarenju strateških ciljeva, prioriteta i mjera utvrđenih u Strategiji razvoja Krapinsko-zagorske županije, Strategiji ruralnog razvoja te Strategiji razvoja ljudskih potencijala Krapinsko-zagorske županije. Ovome treba dodati, kako je rečeno da su svi razvojni projekti koje su ZARA d.o.o. i Županija provodile bili prvenstveno projekti sufinancirani sredstvima iz fondova Europske unije, a što bi ubuduće trebalo još više koristiti.

Svi prijedlozi projekata i projektnih ideja moraju biti podneseni na službenom obrascu za prijavu projekata, a koji se može preuzeti sa službenih stranica www.zara.hr i www.kzz.hr ili dobiti u Zagorskoj razvojnoj agenciji d.o.o. Poziv je otvoren 1. prosinca 2011.godine. D.K.

Izvor: Zagorski list

Skip to content