Novosti

Predrag Štromar uručio Ivanu Hanžeku Odluku o sufinanciranju projekta sanacije klizišta u Strossmayerovoj ulici

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja i potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar uručio je danas u Gornjoj Stubici gradonačelniku Ivanu Hanžeku Odluku o sufinanciranju projekta sanacije klizišta u Strossmayerovoj ulici s izgradnjom potpornih zidova u vrijednosti od 320.000,00 kuna.

Krapinsko – zagorska županija dobila je 7,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za provedbu projekta energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u dvije zagorske škole.

Bespovratna sredstva Krapinsko – zagorska županija dobila je za energetsku obnovu OŠ Matije Gupca u Gornjoj Stubici (4,24 mil. kn) te za zgradu OŠ Josipa Broza u Kumrovcu (3,49 mil. kn), temeljem javnog poziva kojeg je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Ugovor o dodjeli sredstava potpisali su ministar Predrag Štromar i župan Željko Kolar, u utorak, 05. lipnja 2018. godine u Gornjoj Stubici.

Tom prilikom potpisani su i ugovori o dodjeli ukupno 2,62 milijuna kuna bespovratnih sredstava za energetsku obnovu Upravne zgrade Grada Pregrade (1,96 mil. kn) te dva društvena doma u Donjoj Stubici; u Pustodolu, (424 tis. kn) i u Donjim Matencima (236 tis. kn). Potpisane su i Odluke o dodjeli sredstava za sufinanciranje projekata sanacije klizišta (3,56 mil. kn). Sredstva je dobilo 12 jedinica lokalne samouprave za 15 klizišta. Potpisane su i Odluke o dodjeli sredstava za sufinanciranje izrade prostorno planske dokumentacije (73,2 tis. kn). Sredstva su dobile 4 jedinice lokalne samouprave.

Detaljne informacije o dobivenim sredstvima nalaze se u privitku.

VIDEO NA LINKU: https://instagram.com/p/BjpCKg2g3Fh/

Skip to content