Novosti

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović sa suradnicima danas u Krapinsko-zagorskoj županiji

U radni posjet Krapinsko-zagorskoj županiji danas je u podne boravio predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović sa suradnicima.
Točno u podne obišao je prvu dionicu brze ceste Mokrice-Andraševec, koja je danas puštena u promet .

Radi se o dionici dugoj pet kilometara i 200 metara. Radovi su trajali tri i pol godine, a njihova je vrijednost oko 200 milijuna kuna. Premijer Milanović ovom je prilikom rekao kako je ovo značajna cesta za Zagorje, koje je među prvima u zemlji imalo ceste, ali su one već u lošem stanju te ih je potrebno obnavljati. “Također se veliki dio prometa odvija kroz gusto naseljena mjesta, pa su potrebne ovakve ceste. Zbog toga je Zagorje u cestogradnji bilo među prvima na redu”, rekao je Milanović, najavivši nastavak gradnje ove ceste još bržim tempom. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić najavio je kako bi nastavak dionice ove brze ceste do Bedekovčine trebao biti gotov do ljeta iduće godine, a onda i njezin nastavak do Zlatar Bistrice kroz dvije do dvije i pol godine.

Nakon toga, predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović sa suradnicima obišli su Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana te dvorac Bračak gdje im je prezentiran Energetski centar.

Zatim slijedi posjet Konjščini, Budinščini i Mariji Bistrici i na kraju će biti prisutan na otvorenju novog Podatkovnog centra FINA-e u Zaboku.

Uz ostale suradnike, s premijerom je u obilasku ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar zdravlja Siniša Varga i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Skip to content