Novosti

Predsjednik Milanović: Projekt re- GENERATOR dokaz je da Zabok živi, raste i razvija se

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao je početku radova na projektu re -GENERATOR. Prije samog obilaska gradilišta dočekali su ga saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić, župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek te gradonačelnik Zabok Ivan Hanžek i zamjenica, a ujedno i voditeljica samog projekta, Valentina Đurek.

Gostima se uvodno obratio gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek rekavši kako grad doživljava vidljivi procvat u posljednjih nekoliko godina. – Naš grad oduvijek je okrenut mladima, a ovaj projekt samo je jedan od dokaza da je tome tako. U Zaboku se odvijaju veliki i vrijedni projekti koji će potpuno promijeniti naš grad i tome se iznimno veselimo. Tu su i projekti koje planiramo, a da bismo spojili dijelove grada koje je presjekla pruga. Izgradit ćemo zato jedan nadvožnjak i jedan podvožnjak – naglasio je Hanžek.

U Gradskoj galeriji održana je prezentacija samog projekta od strane voditeljice Valentine Đurek. Istaknula je kako se radi o projektu koji čuva povijesno – gospodarsko nasljeđe grada Zaboka te ga spaja s novim i urbanim. – Bit će to objekt od tri cjeline, re – GENERATOR, Silos i Inkubator, a ispred će biti trg s kafićem i pozornicom. Kompleks će se sastojati od sviraonica, glazbenog studija, smještajnih jedinica, prostora za rad udruga i sl. – naglasila je Đurek. Dodala je kako je na projektu vrijedno radio velik broj djelatnika gradske uprave i kako se dugo čekalo na konačnu odluku o financiranju. – Unatoč tom dugom čekanju, sretni smo što su radovi počeli i nadam se da ćemo svi zajedno ponovno naći na završetku radova i otvorenju kompleksa krajem 2022. godine – zaključila je Đurek.

Predsjedniku i njegovim savjetnicima pušten je kratak film o re- GENERATORU nakon čega su se uputili na samo gradilište.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović upoznat je o projektu i od strane Gorkija Bratima, vlasnika tvrtke MAR d.o.o. koja izvodi radove. – Ovo je impozantan projekt. To je samo jedan od dokaza da ovaj grad živi i raste – istaknuo je Milanović uz riječi kako je ovo prostor u koji će mladi zasigurno rado zalaziti i u njemu organizirati razne aktivnosti.

Na samom gradilištu okupljene je pozdravio i gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek uz riječi kako je ovo projekt koji raste i živi s mladima. – Re- GENERATOR će pružiti sadržaje mladima u Zaboku te ga dodatno učvrstiti njegovu poziciju na karti ubranih centara Hrvatske. Radovi bi trebali biti do kraja 2022. godine – istaknuo je gradonačelnik Zaboka.

foto: zagorje.com

Skip to content