Novosti

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović ekskluzivno za Zagorski list

Na tradicionalnom susretu uz Praznik rada, koji na Bedekovčanskim jezerima organiziraju Županijska i Općinska organizacija SDP-a, poseban gost bio je predsjednik stranke Zoran Milanović. U kratkom razgovoru samo za Zagorski list, Milanović je govorio o očekivanjima SDP-a na predstojećim izborima.

ZL: SDP već tradicionalno u Krapinsko-zagorskoj županiji postiže dobre rezultate na izborima, bilo da je riječ o parlamentarnim ili lokalnim. I prva prošlotjedna anketa Zagorskog lista pokazuje da Kukuriku koalicija, koju predvodi SDP, ima pred predstojeće parlamentarne izbore prednost pred svojim konkurentima. Govorilo se o promjenama izbornih jednica, ali ta je tema pomalo bačena u zapečak.

Milanović: Mi očekujemo pobjedu bez obzira kakve bile izborne jedinice, a bilo bi jedino normalno da ostanu ovakve kakve su sad. Ali, ako HDZ pribjegne još jednoj prevari, ni prvi ni zadnji put od HDZ-a. Pobijedit ćemo ih s tim ili bez toga.

Župan koordinator SDP na predstojećim izborima

ZL: Bez obzira na sve, Zagorje i sjeverozapadna Hrvatska jako su uporište SDP-a. Što očekujete od ovih naših krajeva?

Milanović: Na parlametarnim izborima očekujemo još bolji rezultat. Ovo su bili dobri rezultati, pobjednički, ali trebat će nam još više od toga. Za to imamo dobre ljude. Koordinator je Siniša Hajdaš Dončić koji se dokazao na županijskim izborima. Tu su još Ivica Perhoč, Mario Habek, prema tome, imamo dobru ekipu i vjerujem u pobjedu.

ZL: No, još uvijek ne znamo kada će se izbori održati.

Milanović: Da, ne znamo. Bit će kad gospoda u vladajućoj koaliciji ocijene da im se to isplati. Dakle, vjerojatno zadnji tren. Mi smo spremni za izbore, za referendum o Europskoj uniji. Bilo bi dobro da su ti izbori što prije, ali poznavajući HDZ, bit će onda kad odgovara njima, a ne Hrvatskoj. Ali, SDP je spreman u svakom trenutku.

SDP neće vladati po principu „rođačkih“ veza

ZL: Kad govorimo o Zagorju, onda je ovdje prisutan jak osjećaj zapostavljenosti. Važni projekti koji su najavljeni stoje ili nisu niti krenuli. Kako promijeniti taj osjećaj da se Zagorci smatraju jednakim ostalim krajevima Hrvatske?

Milanović: Promjenom vlasti koja neće diskriminirati na osnovu toga koji je rođak ili koja stranka gdje na vlasti. Zagorje ima lošu cestovnu infrastrukturu i loše je povezano, bez obzira što je blizu Zagrebu. A, očito je kriva stranka na vlasti. Mi ćemo pokazati da smo prava stranka.

Lead

Bilo bi dobro da izbori budu što prije, ali HDZ će ih raspisati kad bude odgovaralo njima, a ne Hrvatskoj.

SDP će pobijediti, bez obzirahoće li se prekrajati izborne jedinice ili ne.

Izvor: Zagorski list, Sebastijan Fuštin

Skip to content