Novosti

Predsjednik Vlade Zoran Milanović i ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić obišli gradilišta završenih dionica državnih cesta u Krapinsko – zagorskoj županiji

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović u društvu ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića obišao je u utorak gradilišta i završene dionice državnih cesta u Krapinsko – zagorskoj županiji. Premijer je obišao rekonstruiranu dionicu državne ceste D29 (Marija Bistrica – Kašina – Laz). Dionica je obnovljena u duljini od 10.9 kilometara, a vrijednost radova iznosi 61 milijun kuna (bez PDV-a). U okviru zahvata izvršena je sanacija 11 klizišta, izgrađene su nove pješačke staze na trasi hodočasničke rute iz smjera Zagreba do Marije Bistrice u duljini od 4.85 kilometara. Obnovljeno je i parkiralište uz izvor pitke vode, na kraju dionice, uz sam rub Parka prirode Medvednica.

Obilazak cesta u izgradnji

Premijer je provjerio i kako napreduju radovi na brzoj cesti Mokrice – Marija Bistrica sa spojem na Breznički Hum. Ukupna vrijednost investicije je oko 1,6 milijardi kuna. Trenutno je u izgradnji dionica brze ceste Zlatar Bistrica – Andraševac i dionica Andraševac (Bračak) – Mokrice što uključuje i izgradnju čvora. Posljednji obilazak premijera bio je gradilište spojne ceste Zabok – Krapina gdje su u tijeku radovi na izgradnji dionice između Zaboka i Sv. Križa Začretja (paralelna cesta s autocestom), ukupne duljine šest kilometara. Vrijednost radova je 43.6 milijuna kuna (bez PDV-a).

Zagorje zdrav motor Hrvatske

-Ceste su ovdje bile sagrađene prije nego u drugim dijelovima Hrvatske, a to znači da su jako stare i da nam trebaju modernije ceste zbog sigurnosti građana, djece. Kroz Bedekovčinu dnevno prođe oko 9.000 vozila zbog čega je promet zagušen i dosta spor – rekao je premijer Milanović, istaknuvši koliki će biti značajbrze ceste za Zagorje. Milanović je istaknuo i važnost državne ceste D29 Laz – Marija Bistrica koja je nanovo obnovljena, a također vrlo prometna cesta kojom prolazi do milijun hodočasnika. -Kada sam prije 2 godine obilazio s ministrom prometa Hajdašem Dončićem tu cestu, rekao je da to treba sagraditi. Tada sam mu rekao što čekaš? I to je to. Tak je bilo – rekao je premijer, na što ministar Hajdaš Dončić nasmijao. Milanović je pohvalio Zagorjerekavši kako se ovdje osjeća rast zaposlenost i ulaganje u infrastrukturu te da je KZŽ zdrav motor Hrvatske. Na pitanje novinarada li je ovaj obilazakveć polako dio kretanja u preizbornu kampanju premijer je odgovorio da su ovo rezultati rada Vlade u ekonomskoj krizi. – Kada sam prije 2 godine obilazio s ministrom prometa Hajdašem Dončićem tu cestu, rekao je da to treba sagraditi. Tada sam mu rekao što čekaš? I to je to. Tak je i bilo. Na to se ministar Hajdaš Dončić nasmijao. Milanović se družio s građanima u Mariji Bistrici te obišao Bedekovčanska jezera.

MILANOVIĆ: Kada sam prije 2 godine obilazio s ministrom prometa Hajdašem Dončićem cestu kroz Laz, rekao je da to treba sagraditi. Tada sam mu rekao što čekaš?
Izvor: Zagorski list

Skip to content