Novosti

Predstavljanje knjige „Pustolovina života – potraga za zvjezdanom mrežom“ autorice Natalije Boutana u petak, 24.3.2017. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici

Pozivamo vas na predstavljanje knjige „Pustolovina života – potraga za zvjezdanom mrežom“ petnaestogodišnje autorice Natalije Boutana, u petak, 24.3.2017. u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Zabok. Riječ je o znanstveno-fantastičnom romanu s elementima bajke i pustolovine, namijenjenom mlađim čitateljima.

Natalija Boutana rođena je 2002. godine u Zaboku, sa Teacher Collins sindromom. Usprkos medicinskim problemima uspješno se socijalizirala. Odlična je učenica osnovne škole i učesnica na mnogim natjecanjima iz znanja. Osim talenta za pisanje posjeduje i talente za crtanje i pjevanje. Od malih nogu se bavi pisanjem – piše kratke priče i pjesme, a i scenarije za film. Knjiga Pustolovina života – Potraga za zvjezdanom mrežom objavljena je 2016. godine u izdanju Udruge Aldo iz Slavonskog Broda. Živi u Velikom Trgovišću.

„Postoje, dakle, mnogi romani za najmlađe, od onih pustolovnog duha, pa do fikcije, mašte, ali ovaj se, kako sam već rekla, ipak izdvaja. Jedinstven je po mnogo čemu, što zbog radnje, likova ili naracije, što zbog neobičnih mjesta i pojava. Ipak, najvećim dijelom jedinstven je zbog svoje autorice jer, kada netko već u tim godinama, tako mlad, pokaže intenzivnu tendenciju prema književnosti i književnom stvaralaštvu, nesumnjivo je da će jednoga dana istinski književnik i postati, bruseći i usavršavajući to zrno talenta koje u njegovu umu leži. Velikim književnikom se ne rađa, veliki književnik postaje se s godinama, trudom i radom, pisanjem, usavršavanjem, upornošću, a čini mi se da je Natalija svoje kofere spakirala i na taj put upravo krenula – u „pustolovinu života“ i u „potragu za vlastitom zvjezdanom mrežom“. Iz recenzije – Marija Mišić, mag. theol.

Skip to content