Novosti

Predstavljen multimedijski projekt ‘100 najznačajnijih gospodarskih subjekata’

Stvoren je sveobuhvatni materijal koji putem novih tehnologija može domačim i stranim ulagačima osigurati na jednom mjestu informacije o ulagačkim potencijalima u Zagorju

ZAGREB – U Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu prošle je srijede predstavljen multimedijski projekt „100 najznačajnijih gospodarskih subjekata Krapinsko-zagorske županije“ koji je pokrenut od strane Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina i Krapinsko-zagorske županije. Misao vodilja bila je stvoriti kvalitetan sveobuhvatni materijal koji bi mogao putem novih tehnologija predstaviti gospodarstvo KZŽ, odnosno potencijalnim domaćim i stranim ulagačima na jednom mjestu osigurao dostupnost informacija o konkretnim ulagačkim potencijalima u Zagorju.

Multimedija bazirana na interaktivnoj karti

Riječ je o naprednoj multimediji izrađenoj na više medijskih platformi (VIDEO CD, USB, WEB, PAMETNI MOBILNI UREĐAJI) baziranoj na interaktivnoj karti KZŽ gdje korisnik pretražuje osnovne podatke o poduzetniku. Za prezentaciju je odabrano 100 najznačajnijih tvrtki prema njihovim ukupnim prihodima, broju zaposlenih, djelatnosti, tradiciji te teritorijalnoj zastupljenosti. Inicijativa je, osim od strane gospodarstvenika, prepoznata i od strane institucija u županiji, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Zagorske razvojne agencije i Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, koji su dali svoj pristanak za objavu njihovih web linkova u samome materijalu. Prilikom obraćanja skupu, u kojem su bili brojni uglednici, među kojima i predstavnici 25 veleposlanstava u Republici Hrvatskoj, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar osvrnuo se na prednosti ulaganja u Zagorju.

Pozitivan primjer brze administracije

– Krenut ću s jednim primjerom koji se tiče brzine naše administracije. Naime, naše službe jednoj su tvrtki, u ovom slučaju, firmi Dunapack, koja se bavi proizvodnjom valovitog papira, izdale građevinsku dozvolu za sedam dana. Mi smo pozitivan primjer da administracija u Hrvatskoj može biti brza i efikasna. Mi smatramo da je to vrlo bitno, jer mnogi strani investitori se žale upravo na sporost administracije. Treba reći i to da imamo 12 aktivnih poslovnih zona koje imaju kompletnu infrastrukturu i koje su spremne za nove ulagače. Naša prednost pred ostalima je i dobra prometna infrastruktura – kroz našu županiju prolazi autocesta, a imamo i željeznicu na europskom koridoru. Ne smijemo zaboraviti ni na naše gospodarstvenike, koji posljednjih pet godina unatoč recesiji, ne samo da su sačuvali radna mjesta, nego su investirali i zapošljavali – istaknuo je župan. Prigodnim riječima obratio se i predsjednik Hrvatske gospodarske komore županijske komore Krapina Vid Šanjug, a predstavljanju projekta nazočio je i zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, koji je pohvalio njegovu inovativnost te je napomenuo da bi primjer Krapinsko-zagorske županije i županijske gospodarske komore trebale slijediti i ostale županije. Neke od tvrtki koje se nalaze u digitalnom katalogu, dobile su prilike predstaviti se na licu licu mjesta. Riječ je o tvrtkama Vetropack Straža, Omco Croatia, Jedinstvo, Inkop, Kotka i Terme Tuhelj. (zl)

Imamo 12 aktivnih poslovnih zona koje imaju kompletnu infrastrukturu i koje su spremne za nove ulagače. Naša prednost pred ostalima je i dobra prometna infrastruktura – kroz našu županiju prolazi autocesta, a imamo i željeznicu na europskom koridoru, istaknuo je župan Željko Kolar na predstavljanju projekta

Skip to content