Novosti

Predstavljen multimedijski projekt ‘100 najznačajnijih gospodarskih subjekata’

Stvoren je sveobuhvatni materijal koji putem novih tehnologija može domačim i stranim ulagačima osigurati na jednom mjestu informacije o ulagačkim potencijalima u Zagorju

ZAGREB – U Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu prošle je srijede predstavljen multimedijski projekt „100 najznačajnijih gospodarskih subjekata Krapinsko-zagorske županije“ koji je pokrenut od strane Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina i Krapinsko-zagorske županije. Misao vodilja bila je stvoriti kvalitetan sveobuhvatni materijal koji bi mogao putem novih tehnologija predstaviti gospodarstvo KZŽ, odnosno potencijalnim domaćim i stranim ulagačima na jednom mjestu osigurao dostupnost informacija o konkretnim ulagačkim potencijalima u Zagorju.

Multimedija bazirana na interaktivnoj karti

Riječ je o naprednoj multimediji izrađenoj na više medijskih platformi (VIDEO CD, USB, WEB, PAMETNI MOBILNI UREĐAJI) baziranoj na interaktivnoj karti KZŽ gdje korisnik pretražuje osnovne podatke o poduzetniku. Za prezentaciju je odabrano 100 najznačajnijih tvrtki prema njihovim ukupnim prihodima, broju zaposlenih, djelatnosti, tradiciji te teritorijalnoj zastupljenosti. Inicijativa je, osim od strane gospodarstvenika, prepoznata i od strane institucija u županiji, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Zagorske razvojne agencije i Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, koji su dali svoj pristanak za objavu njihovih web linkova u samome materijalu. Prilikom obraćanja skupu, u kojem su bili brojni uglednici, među kojima i predstavnici 25 veleposlanstava u Republici Hrvatskoj, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar osvrnuo se na prednosti ulaganja u Zagorju.

Pozitivan primjer brze administracije

– Krenut ću s jednim primjerom koji se tiče brzine naše administracije. Naime, naše službe jednoj su tvrtki, u ovom slučaju, firmi Dunapack, koja se bavi proizvodnjom valovitog papira, izdale građevinsku dozvolu za sedam dana. Mi smo pozitivan primjer da administracija u Hrvatskoj može biti brza i efikasna. Mi smatramo da je to vrlo bitno, jer mnogi strani investitori se žale upravo na sporost administracije. Treba reći i to da imamo 12 aktivnih poslovnih zona koje imaju kompletnu infrastrukturu i koje su spremne za nove ulagače. Naša prednost pred ostalima je i dobra prometna infrastruktura – kroz našu županiju prolazi autocesta, a imamo i željeznicu na europskom koridoru. Ne smijemo zaboraviti ni na naše gospodarstvenike, koji posljednjih pet godina unatoč recesiji, ne samo da su sačuvali radna mjesta, nego su investirali i zapošljavali – istaknuo je župan. Prigodnim riječima obratio se i predsjednik Hrvatske gospodarske komore županijske komore Krapina Vid Šanjug, a predstavljanju projekta nazočio je i zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, koji je pohvalio njegovu inovativnost te je napomenuo da bi primjer Krapinsko-zagorske županije i županijske gospodarske komore trebale slijediti i ostale županije. Neke od tvrtki koje se nalaze u digitalnom katalogu, dobile su prilike predstaviti se na licu licu mjesta. Riječ je o tvrtkama Vetropack Straža, Omco Croatia, Jedinstvo, Inkop, Kotka i Terme Tuhelj. (zl)

Imamo 12 aktivnih poslovnih zona koje imaju kompletnu infrastrukturu i koje su spremne za nove ulagače. Naša prednost pred ostalima je i dobra prometna infrastruktura – kroz našu županiju prolazi autocesta, a imamo i željeznicu na europskom koridoru, istaknuo je župan Željko Kolar na predstavljanju projekta

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content