Novosti

Predstavljen Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva

Zagorska razvojna agencija, Obrtnička komora KZŽ i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, organizirali su predstavljanje Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2011. godinu, koji sedmu godinu za redom provodi Ministarstvo gospodarstva.

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta okupljene poduzetnike i obrtnike pozdravili su direktorica ZARA-e Ines Kos, zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek Jambrek, predsjednik Obrtničke komore KZŽ <_st13a_personname>Davor Pleško i poslovna tajnica HGK Županijske komore Krapina Sanja Mihovilić. Istaknuta je dobra suradnja Županije, dviju komora i ministarstva koji zajednički pokušavaju pomoći gospodarstvu.

Jasminka Keser iz Ministarstva gospodarstva predstavila je zatim Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva prema kojem Ministarstvo dodjeljuje poduzetnicima bespovratna sredstva za njihove projekte. Potpore su namijenjene poduzetnicima koji pozitivno posluju i nemaju dugove prema državi i zaposlenima.

Prema prošlogodišnjim podacima u KZŽ su prošle godine dodijeljene 253 potpore u ukupnoj vrijednosti 7.755.150 kuna. Dobra je stvar što se te brojke svake godine povećavaju. Plan poticaja za 2011. predviđa 100 milijuna kuna za ulaganja u fondove za gospodarsku suradnju, 80,2 milijuna kuna za jačanje konkurentnosti, 54,6 milijuna za poduzetničku infrastrukturu, 45,3 milijuna za IPA IIIC program i program zajednice CIP, 41,5 milijuna za subvencije kamata i 32,3 milijuna za jačenje međunarodne konkurentnosti.Zainteresirani poduzetnici mogu više informacija pronaći na web stranicama Ministarstva gospodarstva ili se za savjet mogu obrati Zagorskoj razvojnoj agenciji, Krapinsko-zagorskoj županiji, Obrtničkoj komori KZŽ i Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Krapina.

Više u Zagorskom listu…

Skip to content