Novosti

Predstavljen program Poduzetnički impuls 2014.

Krapinsko-zagorska županija, Zagorska razvojna agencija d.o.o., Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, organizirali su prezentaciju Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2014. godinu pod nazivom „PODUZETNIČKI IMPULS“. Prezentaciju je održala pomoćnica ministra Zdenka Lončar i voditelj odjela za klastere Goran Ševo.

Nazočnim poduzetnicima, kojih je bilo više od 200, obratili su se: župan Željko Kolar, predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, Sanja Mihovilić, direktorica HGK ŽK Krapina, a moderator cijelog događanja bila je Helena Matuša zamjenica direktorice Zagorske razvojne agencije.

Nakon kratkih uvodnih obraćanja uslijedilo je izlaganje pomoćnice ministra poduzetništva i obrta Zdenke Lončar koja je prezentirala sve mogućnosti “Programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls 2014.”

PREZENTACIJA MINPO-aPoduzetnički impuls za ovu godinu ima četiri programska prioriteta. Prvi je jačanje konkurentnosti malog gospodarstva, za što je planiran ukupni iznos od 413,8 milijuna kuna; drugi unapređenje poduzetničkog okruženja s planiranim iznosom od 74,6 milijuna kuna; treći promocija i učenje za poduzetništvo i obrt, za što se planira 248,1 milijun kuna; dok je za četvrti prioritet – lakši pristup financiranju planiran iznos od 529,1 milijun kuna.

U ovoj se godini nastavlja se s naglašavanjem učinkovitosti javnih sredstva tako što se dodjeljuje manji broj potpora veće prosječne vrijednosti, s uklanjanjem administrativnih prepreka, povećava se transparentnost i vidljivost javnih poziva, a posebna važnost daje se unapređenju sustava praćenja i procjene učinka dodijeljenih potpora.

Izvor: www.zara.hr

Skip to content