Novosti

Predstavljen projekt gradnje Doma umirovljenika

Župan Siniša Hajdaš Dončić i arhitekt Tomislav Vreš predstavili su projekt Doma umirovljenika koji će se graditi na nekadašnjem prostoru Opće bolnice Zabok, članovima Radničkog i Stručnog vijeća bolnice.

Arhitekt Vreš predstavio je projekt prema kojem bi dom trebao imati 5.000 kvadrata bruto površine, a imat će kapacitet od 170 kreveta. Zgrada nekadašnje kirurgije bit će iskorištena u gradnji doma jer to dopušta njena struktura.

Zgrada Doma zdravlja bit će srušena jer ju kao takvu nije moguće uklopiti u novi projekt. Novi dom će imati prizemlje i dva kata na kojima će uz sobe, ordinacije, dvorane za terapije i druge sadržaje važne za funkcioniranje jednog doma umirovljenika, biti i brojni sadržaji dostupni i drugima građanima. Uredit će se i prostor parkirališta s 45 mjesta kao i parkovne površine ispred i iza doma. Treba napomenuti kako je projekt nešto smanjen u odnosu na prvobitni i površinom i za tridesetak kreveta, a procijenjena vrijednost mu je oko 40 milijuna kuna.

Pedeset kreveta u socijalnoj mreži

Župan je naglasio kako Županija čuva 50 kreveta u socijalnoj mreži kako bi tu mogli biti besplatno smješteni korisnici iz Krapinsko-zagorske županije. Govorio je o upravljačkoj strukturi, osnivačkim pravima te prezentirao raspored ulaganja financijskih sredstava u Opću bolnicu.

Županijska bolnica ima prioritet u zdravstvenoj politici Krapinsko-zagorske županije i ona dobiva većinu iz decentraliziranih sredstava. Kredit za gradnju otplaćivat ćemo do 2021. godine, a onaj manji za naknadne radove do 2018. godine. Jedina smo županija s novom bolnicom. Prema kategorizaciji bolnica spadamo u županijske bolnice i tu ćemo i ostati. Ali, tu se slažem s ravnateljem, moramo inzistirati na tome da budemo najbolja županijska bolnica u Hrvatskoj – istaknuo je župan.

Treba reći i kako do ponedjeljka 28. veljače traje natječaj za postupak izbora javnog partnera.
Izvor: Sebastijan Fuštin, Zagorski list

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content