Novosti

Predstavljen projekt ‘Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela’

Okrugli stol poslužio je kao prilika za povezivanje, razmjenu znanja i iskustva organizacija civilnog društva i institucija te međusektorske suradnje kroz predstavljanje projekta

Dana 3. 10. je u Zaboku je u organizaciji Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje održan Okrugli stol na temu: SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije, Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela.

Okrugli stol bio je organiziran povodom predstavljanja projekta „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“, ostvarenja projektnih aktivnosti, i prve godine projekta.

Okrugli stol poslužio je kao prilika za povezivanje, razmjenu znanja i iskustva organizacija civilnog društva i institucija te međusektorske suradnje kroz predstavljanje projekta. Izlaganje je na okruglom stolu imala Anamarija Drožđan – Kranjčec, ispred Ženske sobe, Centra za seksualna prava, nositelja projekta, Tena Sambolić Petrišić, voditeljica projekta, “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”, koja je govorila o počecima projekta i iskustvima s područja Krapinsko – zagorske županije, jedne od 13 hrvatskih županija u kojima se provodi projekt. Andreja Jurić, policijska službenica za prevenciju imala je izlaganje na temu “Postupanje policije u dijelu zaštite žrtava kažnjivih radnji”, a predsjednica Prekršajnog suda u Zlataru sutkinja Jadranka Kiš Šaulovečki je govorila o iskustvima sa Prekršajnog suda, o žrtvama i svjedocima.

Okruglom stolu nazočila je i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content