Novosti

Predstavljena prva faza Master plana razvoja zagorskog turizma

Krapinsko-zagorska županija je u procesu izrade Master plana razvoja turizma za razdoblje 2016.-2025. godine, s ciljem turističkog strukturiranja destinacije.

Izrada Master plana predviđena je u dvije faze; prva uključuje izradu analize i strateškog okvira, dok će tijekom druge faze biti definiran operativni plan razvoja turizma na području Krapinsko-zagorske županije. Nakon radionice koja je održana početkom lipnja 2015. godine, na kojoj su definirani parametri, vizija i misija, identitet i pozicioniranje, zone turističkog doživljaja i turističkih proizvoda Zagorja, izrađivač Master plana Horwath HTL, u suradnji sa Zagorskom razvojnom agencijom izradio je prijedlog strategije razvoja turizma koja će biti sastavni dio cjelovitog dokumenta Master plana razvoja turizma Krapinsko – zagorske županije. U skladu s time, u četvrtak, 23. srpnja 2015. godine u Krapini je održana prezentacija Master plana na kojoj je dana analiza i izložen strateški okvir.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar tom je prilikom istaknuo da je već odavno definirano koji su to turistički potencijali koje Krapinsko-zagorska županija ima te je napomenuo da se pritom postavlja pitanje da li su ti potencijali iskorišteni na najbolji mogući način. „Tijekom prve faze izrade Master plana, došli smo do saznanja da se možemo i moramo puno bolje organizirati. Potrebno je donijeti odluku kojim skupinama turista se želimo obraćati. Moramo mijenjati marketinški pristup, i to su sve stvari koje ćemo definirati kroz drugi dio Master plana koji će se baviti konkretnim projektima i strategijom. Najvažnije je istaknuti da imamo priliku kroz 10 godina minimalno pet puta povećati prihode od turizma, pet puta povećati zaposlenost u turističkom sektoru, kao i broj noćenja, što znači da je vrlo ozbiljan posao pred nama“ rekao je župan Kolar. Prezentacija je održana u Srednoj školi Krapina, a osim zamjenika župana Jasne Petek i Anđelka Fereka-Jambreka te pročelnice županijskog Upravnog odjela za za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove Sanju Mihovilić, prisustvovali su joj i gradonačelnici i načelnici zagorskih gradova i općina, djelatnici turističkih zajednica te predstavnici javnog i privatnog sektora.

Izvor:wwwkzz.hr

Skip to content