Novosti

Predstavnicima ministarstva i Urbane aglomeracije Zagreb predstavljen je projekt biciklističke staze ‘BRZO’

Danas je u Zaboku održan 24. Koordinacijski sastanak predstavnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te gradova korisnika ITU mehanizma. Sam sastanak održan je u prostorijama vodospreme, a goste je o Zagorskom vodovodu i objektu izvijestio direktor te tvrtke Mario Mihovilić ističući važnost korištenje EU fondova.

Jedna od domaćina, zamjenica gradonačelnika Zaboka Ivana Hanžeka, Valentina Đurek okupljenima je predstavila projekt biciklističke staze BRZO, koja bi trebala spajati Zabok i Oroslavje, a projekt je to koji je prijavljen na jedan od javnih poziva Urbane aglomeracije Zabok. – Duljina staze bila bi 5,2 kilometara, s time da bi 2,6 km bilo na području Zaboka, a isto toliko na području Oroslavja. Izgradila bi se i kompletna biciklistička infrastruktura, a projekt je vrijedan 14,2 milijuna kuna – ispričala je Đurek. Objasnila je kako bi staza trebala početi na oroslavskom trgu, ići ulicom Andrije Gredičaka i Ptičekovom te bi tada došla do rijeke Krapine. Preko Krapine prolazilo bi se biciklističkim mostom, a vožnja bi se nastavila uz korito rijeke, kroz Lug Zabočki pa bi se spajala na cestu D1. Staza bi se nastavila preko Đačkog puta te bi došla na Zivtov trg. Preko pruge i parka bio bi izgrađen most, a prelaskom preko njega biciklisti bi se spustili na parkiralište parka Milana Prpića te bi dalje išli do željezničkog kolodvora.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak dodajući kako su EU fondovi budućnost razvoja svih jedinica lokalne samouprave jer proračuni su dovoljni tek da, kako je rekao, pokriju hladni pogon funkcioniranja. Izrazio je i zadovoljstvo zbog prijavljenog projekta biciklističke staze uz nadu kako će proći i početi s realizacijom.
Gradonačelnik Ivan Hanžek također je izrazio zadovoljstvo što se sastanak održao u Zaboku, ali i pohvalio tim svojih ljudi koji predano rade na svim projektima vezanim uz grad. – Meni su često govorili kako neću nikad izgraditi sportsku dvoranu, pa jesam. Govorili su da nema razvoja sporta i kulture u Zaboku, a ja sam im govorio: neka bude prvo razvijeno gospodarstvo i onda ćemo imati i sve drugo. Te se riječi danas i ostvaruju – istaknuo je Hanžek.

Obzirom da je na sastanku obznanjena vijest kako je projekt re- GENERATOR prošao na natječaju Urbane aglomeracije, gosti su obišli i prostore postojećeg objekta.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content