Novosti

Premijer Plenković objavio kad se otvaraju trgovine, uslužne djelatnosti, škole…

Premijer Plenković je na sjednici Vlade objavio koje se mjere kad omogućavaju.

Premijer Plenković je na sjednici Vlade objavio koje se mjere kad omogućavaju .

Prva faza počinje u ponedjeljak 27.4. Omogućit će se rad svim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine osim onih koji posluju unutar centara. Omogućit ćemo rad svima koji rade uslužne djelatnosti osim onih gdje je blizak kontakt. Treće, važno, uvode se javne gradske i prigradske linije. Omogućuje se rad knjižnica, muzeja. Omogućuju se treninzi sportaša u najvišem rangu natjecanja. Omogućuje se provedba državnog stručnog ispita za prioritetne grupe polaznika – rekao je Plenković i dodao kako druga faza počinje 4. svibnja.

– Omogućit će se rad zdravstvenog sustava u punom opsegu osim iznimki. Omogućit će se rad privatnog zdravstvenog sustava. Omogućit će se rad poslovnim subjektima usližnih djelatnosti gdje se ostvaruje bliski kontakt. To su kozmetičari, frizeri, pedikeri… – rekao je Plenković, prenosi Index.

11. svibnja počinje 3. faza.

– Omogućuju se okupljanja do deset osoba, omogućit će se rad trgovačkih centara, omogućit će se rad predškolskih ustanova, razredne nastave od 1-4 razreda i rad s djecom s teškoćama koji imaju pomoćnika u nastavi. Omogućit će se održavanje laboratorijskih vježbi. Uvode se međužupanijske linije. Omogućit će se rad ugostiteljskih objekata isključivo na tersama. Omogućit će se rad ugostiteljskih objekata u smještajnim kapacitetima za korisnike smještaja. Proširit će se uvjeti za e-Propusnice – rekao je premijer, prenosi Index.

Dodao je da se nastavlja zabrana javnih okupljanja.- Najugroženiji su sugrađani starije dobi. Preporučuje se tim osobama, osobama s kroničnim bolestima, da ostanu kod kuće. Oni su najosjetljiviji – rekao je, prenosi Index.

– HZJZ će zajedno sa Stožerom izraditi preporuke koje će se odnosniti na radno vrijeme u trgovinama, zadržavanje u zatvorenim prostorijama”, rekao je. Državna matura, kako smo donijeli preporuku, bit će od 8. do 29. lipnja”, rekao je. “Odlučili smo da se omogući održavanje vjerskih okupljanja od 2.5.”, rekao je.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content