Novosti

Premijera mjuzikla ‘Alica u zemlji Bajke na dlanu’ kojeg su izveli zabočki osnovnoškolci oduševila

Premijera mjuzikla održala se u sklopu projekta Lumen, a u njemu je sudjelovalo četrdesetak učenika

Maštovitost, kreativnost i odlična gluma, tako bi se pod zajedničkim nazivnikom mogla staviti izvedba mjuzikla ‘Alica u zemlji Bajke na dlanu, koja čija je premijera održana danas u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku. Publika je bila oduševljena te je gromoglasnim pljeskom nagradila sve one koji su sudjeovali u ovom velikom glumačkom i redateljskom izazovu.

Mjuzikl je to koji se održao u sklopu projekta Lumen Krapinsko-zagorske županije. Veliko zadovoljstvo i ponos na sve one koji su sudjelovali u projektu nije krio ravnatelj škole Tomislav Polanović.

– Naša škola je poznata po umjetničkom djelu. Po scenskom smo djelu uvijek bili priznati bilo da je riječ o Lidranu, sa školskim listom i drugim projektima. Kao ravnatelj sam ponosan na svoje kolege mentore koje lijepo rade s djecom i drago nam je da se sve više slobode pruža u odgojno-obrazovnom dijelu – istaknuo je Polanović.

Ponos nije krila niti jedna od mentorica, profesorica hrvatskog jezika Tina Marušić. – Učenici su bili iznimno motivirani za ovaj projekt, a s njim smo krenuli u rujnu 2018. godine. Dolazili su na svake probe, a proba je bilo preko stotinu – istaknula je Marušić i dodala kako se dugo vježbalo. – Djeca su sve učinila s veseljem, energijom i iznimnim talentom – dodala je Marušić.

Na premijeri je bila i zamjenica župana Jasna Petek koja je bila oduševljena izvedbom, a istaknula je i koliko je projekt Lumen važan za Krapinsko-zagorsku županiju. – U mjuziklu sudjeluje mnogo glumaca, pjevača i plesača i kostimografa, majstora svjetla, pjevački zbor, živi orkestar… Tu je bila svesrdna pomoć mentora i mentorica koji su sav entuzijazam uložili u njegov nastanak. Lijepo su spojili klasičnu dječju priču sa Zagorjem. Mogu čestitati svoj djeci koja su sudjelovala kao i mentorima te roditeljima koji su bili podrška projektu Lumen – istaknula je Petek i dodala kako je cilj projekta Lumen da obuhvaća aktivnosti podrške rada s darovitom djecom.

Valja reći kako su najuzbuđeniji pri izvedbi bili sami glumci. Tako su ulogu Alice imale dvije učenice sedmog razreda Ema Kralj i Melani Sinković. – Meni je ovo bilo super jer sam oduvijek voljela glumu i pjevanje i ovo nešto nam je trebalo u školi i super mi je što su se spojila sva djeca koja imaju iste talente i što smo mogli napraviti ono što volimo – rekla nam je Ema dok je Melani rekla kako su svi ponosni na to što su napravili i da je veselje još veće jer su se imali priliku puno družiti.

Još jedan sedmaš Luka Tisanić koji je imao ulogu Bijelog zeca i Bijelog kralja imao je sjajne dojmove. – Ovo je bilo jako lijepo iskustvo. Sve smo odradili uz smijeh i veselje – zaključio je Luka.

Dodajmo kako je namjera da se ovaj mjuzikl održi i u drugim školama na području Krapinsko-zagorske županije te će mnogi imati priliku vidjeti kakav je sjajan projekt napravila zabočka osnovna škola.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content