Novosti

Premijerno izvedena predstava “Advokatova žena”

U prepunom zabočkom multimedijalnom centru održala se premijera sedme po redu predstave Dramske udruge Kaj iz Grdenaca pod nazivom “Advokatova žena”! U veoma životopisnoj predstavi ovaj puta na malo moderniji način publici su se predstavili na brz i komičan način, ispunjen i književnim ali i kajkavskim dijalektom teksta glumci koji su na veoma uvjerljiv način dočarali svoje uloge na oduševljenje svih gledatelja i prijatelja ove hvale vrijedne udruge.

U ovaj ne zaista lak zadatak režiserka Đurđica Seleš nastojala je u rimi te igri riječi u nama dočarati sliku onog što je zamislila u toj cijeloj priči da žena uglednog advokata uz manipulaciju zbog njegovog grijeha prošlosti iskoristi situaciju patnice kako bi zapravo prikrila svoj grijeh preljuba na veoma lukav način.

No ipak sve nije mogla zataškati pa je istina isplivala na vidjelo i doživjela svoj vrhunac koji je bio djelomično rješenje za sve osobe koje su bile upletene u priču. Još jednom spomenimo izvrsnu glumačku ekipu koja je u nekoliko tjedana marljivo učila tekst kako bi danas na oduševljenje svih mogli uživati u njezinoj premijeri. Glumačku ekipu su uz Đurđicu Seleš činili: Mladen Šakoronja, Vlado Bedeković, Marijan Bačanek, Jelena Brezak, Sanda Plenar, Vesna Boić i Verica Turjak.

U ime Grada Zaboka okupljenima se obratila pročelnica Marija Sinković koja je istaknula kako je ova udruga jedna od rijetkih koje svoje djelovanje drži čvrsto na svojim nogama a istovremeno promovira ne samo naš grad Zabok, već i Krapinsko-zagorsku županiju ali svoje lokalno mjesto Grdence odakle su potekle sve njihove inicijative.

Dramska udruga Kaj iz Grdenaca kod Zaboka osnovana je 2013. godine a već su uspjeli uprizoriti 6 vlastitih kazališnih tekstova i odigrati ih preko 100 puta. Snimili su i tri filma (za kina, TV Mrežu i Varaždinsku televiziju) te dva put predstavljali svoju županiju na državnom festivalu kazališnih amatera. Nastavljaju čuvati kajkavski govor te prikazivati ljude i običaje svoga kraja. Autorica i redateljica svih predstava i filmova – Đurđica Seleš (predsjednica društva) 2015. godine proglašena je najboljom hrvatskom amaterskom glumicom.

Pripremio:Darko Fiket

Skip to content