Novosti

Preporuča se izbjegavanje svih putovanja

Nastavno na raniju molbu hrvatskim državljanima, koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje, da do daljnjega odgode putovanja u Republiku Hrvatsku koja nisu nužna, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske ponovno ističe važnost ovog apela.

Savjetujemo da hrvatski državljani ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

Preporuča se izbjegavanje svih putovanja – u svrhu kratkotrajnog boravka u Hrvatskoj – koja nisu žurna!

Posebno skrećemo pozornost da svi koji ulaze na područje Republike Hrvatske iz drugih zemalja, bit će upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana ili će morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana. Istim postupkom bit će podvrgnuti i pri povratku u države iz kojih su doputovali.

Upozoravamo na učestale promjene situacije u drugim državama, koje uključuju i pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu, što može otežati ili onemogućiti povratak hrvatskim državljanima u države u kojima žive i rade.

Skip to content