Novosti

PRESJEK] Omladinski pogon NK Rudar iz Dubrave Zabočke imao je sezonu za pamćenje

Najbolja sezona u povijesti omladinskog pogona Rudara iz Dubrave Zabočke.

Omladinski pogon NK Rudar DZ na čelu s Nenadom Kovačićem bilježi najuspješniju sezoni u povijesti. Kada je prije četiri godine stao na čelo omladinske škole Rudara DZ, Kovačić je to i najavio. Zagići su pod vodstvom Maje Gregurić osvojili drugo mjesto u svojoj skupini, a istovremeno su limači Vanje Milinkovića bili treći. Posebna su priča pionirske momčadi, koji su već drugu sezonu za redom ukupni pobjednici pionirske lige. Mlađi pioniri koje vodi Nenad Kovačić prvaci su županije, dok su pioniri pod vodstvom Renata Černjevića bili drugi u svojoj skupini. I na kraju juniori Mladena Soveca bili pobjednici svoje skupine, da bi ih u finalu za pravka županije savladao Oštrc. Rudar DZ nije imao ni jednu momčad u službenom natjecanju mlađe dobnih kategorija, koja nije bila među prva tri mjesta. Uz to je Toto Šipek-Glavač bio prvi strijelac lige u konkurenciji zagića, Nikola Mutak u konkurenciji mlađih pionira, Borna Brezak kod starijih pionira, a Roberto Pavetić kod juniora.

-Predviđali su nam krah, ali mi i dalje rastemo iz sezone u sezonu. Ovo je veliki uspjeh za naše malo mjesto, ali na tome nećemo stati. Žao mi je što se s pionirima nismo plasirali u I. HNL. To nam polako već postaje opsesija, no pokazali smo da se možemo ravnopravno nositi i s momčadima kao što je Hrvatski dragovoljac. Čestitam svim svojim kolegama iz omladinskog pogona na vrhunskoj sezoni, a vodstvu klubu zahvaljujem se na bezgraničnoj potpori. Prošao sam mnogo klubova, ali nigdje nisam vidio takvu sinergiju svih struktura, kao što je to u Rudaru DZ – riječi su Nenada Kovačića.

Plasman u prvu ligu bit će teška, ali ne i nemoguća misija. Malo Zagorje teško može imati dva prvoligaša u konkurencjii pionira. Nedostaje kvalitete, koja se može nadoknaditi samo “krvavim” radom. Svjestan je toga i Kovačić.

Omladinski pogon Rudara DZ broji 120 polaznika, a od ove će se sezone formirati i kadeti, pa će biti ukupno osam ekipa. Nenad Kovačić još je uvijek u potrazi za trenerom kadeta, a doći će i do malo rošade unutar pogona, pa će tako Renato Černjević preuzeti limače, a Vanja Milinković pionire.

Seniorska momčad Rudara DZ ove je godine bila tek na jedanaestom mjestu, no i to je kaže nam Kovačić dio plana. Među prvih jedanaest bilo je pet juniora, koji su stjecali dragocjeno iskustvo. Uz priljev kvalitetnih i školovanih mladih igrača iz svog vlastitog pogona, očekuje se da bi Rudar DZ u iduće dvije sezone mogao izboriti četvrtu ligu.

Paralelno se radi na infrastrukturi, vrlo brzo bi trebale biti gotove tribine, ispod kojih će se nalaziiti i nove svlačionice. Lijepa priča iz Dubrave zabočke se nastavlja.

Šef omladinskog pogona Rudara DZ, Nenad Kovačić, putem Zagorskog lista poziva sve dječake od 6-16 godina i djevojčice u dobi od 10-16 godina, da se uključe u rad kluba. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj mobitela: 098/700-390.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content