Novosti

PREVENCIJA DIJABETESA

Zagorci pohitali na besplatno mjerenje šećera i po savjete o regulaciji težine

Djelili smo jelovnike i poticali ljude da se počnu baviti nekom tjelesnom aktivnošću. Mnogi su svjesni da imaju problema s tjelesnom težinom, no i sami su priznali da im je teško regulirati je pa su im naši savjeti dobrodošli – istaknula je medicinska sestra Milena Petek.

U Općoj bolnici Zabok povodom Svjetskog dana šećerne bolesti održano je proteklog četvrtka mjerenje glukoze u krvi te indeksa tjelesne mase. Da Zagorce tema dijabetesa i njegove prevencije itekako zanima dokazala je i gužva oko stolova gdje su sestre mjerile šećer. Informacije i korisne savjete o ovoj bolesti nisu zatražili samo oni starije dobi već i mlađa populacija. – Zaista je odaziv odličan. Došlo je i mnogo mladih ljudi, a bilo je i mnogo onih koji su zainteresirani za našu dnevnu dijabetološku bolnicu – ispričala nam je viša medicinska sestra Milena Petek, jedna od voditeljica dijabetološke bolnicei sestra na odjelu za dijabetes. Samim je rezultatima Petek zadovoljna iako su pronašli nekoliko ljudi koji nisu znali da imaju povišenu razinu šećera u krvi pa su upućeni na daljnju dijagnostiku. Osim mjerenja razine šećera u krvi, zainteresiranima se mjerila tjelesna težina i visina te im se izračunavao indeks tjelesne mase. – Dali smo mnogo savjeta glede regulacije tjelesne težine. Djelili smo jelovnike i poticali ljude da se počnu baviti nekom tjelesnom aktivnošću. Mnogi su svjesni da imaju problema s tjelesnom težinom, no i sami su priznali da im je teško regulirati je pa su im naši savjeti dobrodošli – istaknula je Petek.I ravnatelj OB Zabok, Ivan Švajger, podvrgnuo se mjerenju razine glukoze u krvi. Akcijom koja je provedena, zadovoljan je. -Htio bih da bude što više ovakvih akcija jer one su važne pri prevenciji liječenja dijabetesa. Mnogo je interesa za našu dijabetološku bolnicu što mi je posebno drago – dodao je Švajger.

Stjepan Gredičak, Mokrice

Izmjerio sam šećer i sve je u granicama normale. Odlične su mi akcije Opće bolnice Zabok u kojima se mjeri šećer, tlak ili ostalo korisno.

Zdravko Strugar, Gornja Stubica

Rezultati nakon mjerenja su mi vrlo dobri. Imam fantastične rezultate s obzirom na godine. Održavam tjelesnu aktivnost, ali i hranim se domaćom, zdravom hranom.

Izvor: Zagorski list

Skip to content