Novosti

Preventivna akcija Živim život bez nasilja

Do 24. studenog na području Policijske uprave krapinsko-zagorske provodit će se preventivna akcija „Živim život bez nasilja”. Istovrsna preventivna akcija provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj na inicijativu Ravnateljstva policije MUP-a RH u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvom pravosuđa, nevladinim udrugama i medijima, a uz potporu UNDP Country Teama Hrvatska.

Cilj ove preventivne akcije je podizanje svijesti građana na prijavljivanje nasilja u obitelji i izgradnja kulture nenasilja među mladima.

U sklopu preventivne akcije, do 23. stuednog policijski službenici PU krapinsko-zagorske u suradnji s djelatnicama Obiteljskog centra Krapinsko-zagorske županije održat će se niz radionica s učenicima osnovnih i srednjih škola na području Krapinsko-zagorske županije gdje će se učenicima predavati i prikazivati promotivni spotovi na tu temu. U istom vremenskom periodu među učenicima VI. i VII. razreda osnovnih škola provest će se likovna radionica za izradu likovnih radova na temu „Živim život bez nasilja“, a najbolja tri rada bit će nagrađena vrijednim nagradama. Završno događanje preventivne akcije „Živim život bez nasilja“ održat će se u srijedu 24. studenog u 17 sati u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina kada će biti upriličena velika završna manifestacija s prigodnim programom edukativnog, zabavnog i sportskog sadržaja. (zl)

Izvor: Zagorski list

Skip to content