Novosti

Preventivni projekt “Živim život bez nasilja” – promocija igrano-dokumentarnog filma 25.11. 2015. u 11,00 sati u MMC Zabok

Pozivamo Vas na promociju filma za područje Krapinsko-zagorske županije koja će se održati 25. studenog 2015. godine s početkom u 11,00 sati u gradu Zaboku, u prostoru Multimedijalnog centra Zabok, te na taj način date i jasnu poruku javnosti u izgradnji kulture nenasilja i tolerancije .

Prigoda je to i da se obilježi Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25. studeni) , Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece (19. studeni), kao i Međunarodni dan dječjih prava (20.studeni).

Preventivni projekt “Živim život bez nasilja” je projekt Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti , obrazovanja i sporta koji se provodi od 2010. godine u suradnji s organizacijama civilnog društva a usmjeren je na sprječavanje nasilja prema ženama, nasilja u obitelji, nasilja medu mladima te izgradnji kulture nenasilja i tolerancije.

Za područje Krapinsko-zagorske županije koordinatori u provedbi programa su Ljubica Gorički, voditeljica Županijskog stručnog vijeća voditelja školskih preventivnih programa u osnovnim i srednjim školama Krapinsko-zagorske županije i Andreja Jurić, policijska službenica za prevenciju PU Krapinsko-zagorske.

U sklopu provedbe preventivnog programa u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova s Ministarstvom znanosti , obrazovanja i sporta te partnerima nastao je igrano-dokumentarni film ,.Živim život bez nasilja” koji pruža uvid u proživljena iskustava svih uključenih u istoimeni projekt te prikazuje prikupljena i prenesena znanja provoditelja i učenika. Film ujedno predstavlja i poziv javnosti za odabir pozitivnih životnih vrijednosti što u konačnici pridonosi jačanju nediskriminacije , nenasilja i tolerancije.

Molimo Vas da se pozivu odazovete, a potvrdu dolaska s naznakom broja osoba dostavite nositeljici preventivne aktivnosti u Policijskoj upravi Krapinsko­zagorskoj, Policijskoj službenici za prevenciju, Andreji Jurić, na mail ajuric@mup.hr , do 20. studenog 2015.

2

Skip to content