Novosti

Pridružite se 18. studenog grupnom trčanju i podržite lijepu inicijativu trojice mladića

Sven Šemovčan, Gordan Gregurić i Tomislav Vuzem prošle su godine pokrenuli inicijativu da se, u znak sjećanja na sve stradale, poginule, ranjene, zatočene i nestale branitelje otrči kilometraža istovjetna broju godina koje su prošle od tragedije pada Vukovara i Škabrnje. Prošle su godine tako trčali 29 kilometra, a ove godine u planu je istrčati 30 kilometara za 30 godina stradavanja.

-Događaj nije natjecateljskog karaktera i planira se zajedničko grupno trčanje tempom od 6:00 minuta po kilometru. Start će biti 18.11.2021. u 10:00 sati ispred Društvenog doma u Repovcu, trčat će se dva istovjetna kruga od 15 kilometara na trasi Društveni dom Repovec – Temovec – Pustodol Začretski – Štrucljevo – Grabrovec – Zabok – Društveni dom Repovec -objasnio je jedan od idejnih začetnika ove lijepe ideje, Sven Šemovčan dodajući kako su se sudionici dužni pridržavati prometnih propisa te sa sobom ponijeti odjeću i obuću sukladno vremenskim prilikama te dovoljnu količinu hrane i pića.

Iako kotizacije nema, organizatori pozivaju da sudionici, ukoliko su u mogućnosti, skromnom donacijom pomognu rad udruge Vukovarski leptirići, a na njihovim stranicama se mogu naći sve potrebne informacije o izvršenju uplate.

-Pozivamo sve zainteresirane da se okupimo u što većem broju i tako odamo počast žrtvama Vukovara i Škabrnje – poručili su organizatori.

Skip to content