Novosti

Prijem za najuspješnije učenike i mentore

U utorak, 19. lipnja 2018. godine u Gimnaziji Antuna Gustava Matoša Zabok održan je prijem za učenike osnovnih i srednjih škola i njihove mentore koji su na državnim natjecanjima i smotrama osvojili neko od prva tri mjesta.

Na svečanosti su učenicima i njihovim mentorima dodijeljene novčane nagrade i priznanja, koje su im uručili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek te zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek. Učenici zagorskih osnovnih i srednjih škola osvojili su 17 prvih mjesta na državnim natjecanjima, 22 druga mjesta te 14 trećih mjesta, a u čemu je sudjelovalo 90 uČenika i 59 mentora. Budući da su također nagrađeni i uspjesi izvan propozicija AZOO, ASOO i HŠŠS – ukupan broj učenika i mentora sa izvrsnim rezultatima na natjecanjima penje se na 160 učenika i 99 mentora. Krapinsko-zagorska županija je za nagrade izdvojila ukupno 90.300 kuna.

Nakon dodjele nagrada, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar istaknuo je: „Kad imate ovakve učenike i mentore, odlične ravnateljice i ravnatelje onda sa smiješkom dolazite na ovakva događanja. Najbolji pokazatelj njihovog rada je da naša djeca u velikom postotku upisuju fakultete, i to one koji su im prvi izbor, te fakultete i završavaju“ – rekao je župan Kolar te naglasio kako Krapinsko-zagorska županija mora stvarati uvjete za dobro školovanje, ali i u suradnji sa gospodarstvom stvarati uvjete za nova radna mjesta. „Na području naše županije stalno se otvaraju nova radna mjesta, čime se otvara mogućnost da mladi ljudi ostanu ovdje živjeti i osnovati obitelji. Ako iz objektivnih razloga to ne mogu, onda moramo osigurati dobre ceste i željezničke veze, kako bi mogli otići na posao u Zagreb, ali se odmah i vratiti doma u Zagorje“ – naglasio je župan Željko Kolar.

„Jako se ponosimo našim izvrsnim učenicima i mentorima. Čestitke svima, a posebno veseli da se ne moramo plašiti ni za proizvodna zanimanja, poput keramičara i plinoinstalatera koje smo također danas nagradili. Bit će to stvarno izvrsni majstori“ – poručila je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek istaknula je kako je lijepo na kraju školske godine zbrojiti što se sve radilo u zagorskim školama te naglasila: „U našim školama radi se dobro, radi se puno i radi se kvalitetno!“ Okupljene je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek te ravnateljica Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok Bibijana Šlogar.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content