Novosti

„Prijenosni inkubator poboljšat će kvalitetu našeg rada za naše najmlađe i najrizičnije pacijente“

Održana je primopredaja prijenosnog inkubatora u OB Zabok, za koji su sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji
ispis Tweet Share on Facebook Plus on Google+

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana danas je održana primopredaja prijenosnog inkubatora za koji su sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji „Prijenosni inkubator za Zagorje“ koje organizirala Udruga Ponos domovine krajem 2018. godine.

Tihomir Vančina, ravnatelj bolnice, istaknuo je da su sretni što su nabavili prijenosni inkubator te da prije svega zahvaljuje Udruzi Ponos domovine, Žarku Delaču, na predivnom humanitarnom koncertu i na osiguravanju sredstava za kupnju prijenosnog inkubatora. -Nama kao bolnici i našim malim pacijentima ovo puno znači jer će nedonoščad imati prikladnu medicinsku skrb i da se na vrijeme može stići u Zagreb. KZŽ stalno podupire naš rad te nas svake godine nagradi sa jednim novim uređajem za odjel ginekologije. Mi smo u ovih četiri godine investirali, uz europske fondove, decentralizirana sredstva KZŽ i njihova vlastita sredstva, više od 40 milijuna kuna opreme u ovu bolnicu. Zahvaljujem se Rajku Furešu, voditelju odjela ginekologije i porodništva u zabočkoj bolnici za zasluge i za nedavno dobivanje novog CTG uređaja te svima koji su došli na humanitaran koncert i na taj način pružili podršku ovom projektu – rekao je Vančina.

Žarko Delač iz Udruge Ponos domovine zahvalio je također svima koji su sudjelovali u njihovoj humanitarnoj akciji. – Danas mi je srce na mjestu jer smo uspjeli u našem naumu i ja se nadam da ćemo našu suradnju nastaviti i dalje. Imamo u planu napraviti novu humanitarnu akciju i nastaviti pomagati u opremanju ove bolnice. Ovo je naš skromni doprinos te se nadam da će dobro doći i ako spasi bar jedan mladi život, već smo napravili mnogo. Financijska sredstva od humanitarnog koncerta nisu bila dovoljna za kupnju prijenosnog inkubatora te nam je KZŽ dodala potreban iznos da bi se inkubator mogao kupiti – istaknuo je Delač.

Izvor.Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content