Novosti

Prijevoz putnika na relaciji Zaprešić – Zabok od 2. do 31. 10. 2019.

Od 2. do 31. listopada 2019. na relaciji Zabok – Zaprešić – Zabok nastavljaju se radovi

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika tijekom travnja i svibnja radovi na dionici pruge Zaprešić – Zabok nastavit će se zbog čega će pruga između kolodvora Zaprešić i Zabok biti zatvorena za promet do 31. listopada u 23.00 sata. U tom razdoblju prijevoz putnika bit će supstituiran autobusima, a vozni red i mjesta zaustavljanja autobusa po kolodvorima i stajalištima možete preuzeti u tablicama niže u tekstu. Zbog posebne regulacije prometa očekuju se kašnjenja.

Od 10. listopada između kolodvora Zabok i Bedekovčina te Zabok i Hromec vozit će vlakovi, a do 31. listopada željeznički prijevoz između kolodvora Zabok i Gornja Stubica bit će supstituiran autobusima radnim danom od 14.00 do 19.00 sati. Vozni red i mjesta zaustavljanja autobusa po kolodvorima i stajalištima možete preuzeti u tablici niže u tekstu. Zbog posebne regulacije prometa očekuju se kašnjenja.

Nakon 1. studenoga željeznički promet će se povremeno obustavljati na nekoliko sati ili tijekom vikenda na zahtjev izvođača radova.

Organizacija prijevoza tijekom radova

Na relaciji Zaprešić – Zabok – Zaprešić voze autobusi B i autobusi A, pri čemu se autobusi B zaustavljaju u Zaprešiću, Žeincima i Zaboku, a autobusi A u svim kolodvorima i stajalištima na prijevoznom putu. Također, autobusi prevoze putnike na relaciji Zabok – Gornja Stubica – Zabok umjesto osam vlakova koji radnim danom voze između 14.00 i 19.00 sati. Zbog veće cestovne udaljenosti između kolodvora te eventualnih gužvi na cestama na relaciji Zabok – Zaprešić – Zabok očekuje se produljenje voznog vremena A autobusa oko 15 minuta u odnosu na vozni red vlakova, a vozno vrijeme autobusa B pratit će vozno vrijeme vlakova, uz minimalna kašnjenja. Uz to, vozno vrijeme autobusa na relaciji Zabok – Gornja Stubica – Zabok produljit će se za oko 10 min u odnosu na vozni red vlakova.

MJESTA ZAUSTAVLJANJA i VOZNI RED AUTOBUSA

od 2. do 31. listopada na relaciji Zaprešić – Zabok – Zaprešić

Zaprešić

ispred kolodvorske zgrade

VOZNI RED

Novi Dvori

500 m od kolodvorske zgrade u Industrijskoj ulici kraj odvojka prema kolodvoru Novi Dvori (smjer Zaprešić – Zabok ), odnosno nasuprot odvojka (smjer Zabok – Zaprešić)

VOZNI RED

Pojatno

na glavnoj cesti u mjestu Pojatno (Ulica M. Gupca) na autobusnim stajalištima ZET-a

VOZNI RED

Kupljenovo

na glavnoj cesti (Ulica M. Gupca) na autobusnim stajalištima

VOZNI RED

Luka

na glavnoj cesti (Zagorska ulica) na autobusnom stajalištu pokraj trgovine Strahinjčica u smjeru Zabok – Zaprešić/

ugibalištu nasuprot Župne crkve sv. Roka u smjeru Zaprešić – Zabok

VOZNI RED

Žeinci

Autobusi A zaustavljaju se na glavnoj cesti (Zagorska ulica) na autobusnom ugibalištu pokraj spomenika, nasuprot trgovini Trgostil.

Autobusi B zaustavljaju se na autobusnom stajalištu državne ceste D1.

VOZNI RED

Veliko Trgovišće

na glavnoj cesti (Ulica S. Radića) na autobusnom stajalištu u blizini Konzuma u smjeru Zabok – Zaprešić/ugibalištu ispred Konzuma u smjeru Zaprešić – Zabok

VOZNI RED

Zabok

ispred kolodvorske zgrade (Trg K. Š. Đalskog)

VOZNI RED

MJESTA ZAUSTAVLJANJA I VOZNI RED AUTOBUSA

od 10. do 31. listopada 2019. na relaciji Zabok – Gornja Stubica – Zabok

Zabok

ispred kolodvorske zgrade (Trg K. Š. Đalskog)

VOZNI RED

Hum Lug

u naselju Lug Zabočki na autobusnim stajalištima za oba smjera

VOZNI RED

Oroslavje

na glavnoj cesti uz stajalište

VOZNI RED

Stubičke Toplice

na ugibalištu ispred zgrade stajališta u smjeru Zabok – Gornja Stubica/nasuprot zgrade stajališta u smjeru Gornja Stubica – Zabok

VOZNI RED

Donja Stubica

ispred zgrade stajališta za oba smjera

VOZNI RED

Gornja Stubica

s ugibališta ispred kolodvorske zgrade za oba smjera

VOZNI RED

Više o projektu:

Projekt modernizacije i elektrifikacije pruge Zabok – Zaprešić vrijedan je 614,4 milijuna kuna, a 85% sredstava osigurano je iz Kohezijskog fonda EU putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Projektom su obuhvaćena oko 24 kilometra pruge koja će se elektrificirati i na kojoj će se omogućiti brzina do 120 km/h, čime će se vozna vremena putničkih vlakova smanjiti za 30 (sa sadašnjih 39 – 44 min na 28 min), a brzih vlakova za 50% (sa sadašnjih 31 min na 14 min). Rekonstruirat će se kolodvori, izgraditi novi peroni, pothodnici, nadstrešnice, parkirališta, kolodvor Zabok razdvojit će se na putnički i teretni dio te će se izgraditi nova zgrada za smještaj signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja te ureda za izvršno osoblje. Na stajalištima bit će osiguran sustav videonadzora te vizualnog i audio obavještavanja putnika. Uz to, bit će modernizirano 15 željezničko – cestovnih prijelaza te će se rekonstruirati postojeće pružne građevine te izgraditi nove kao što su četiri nova armiranobetonska mosta te jedan cestovni most. Planira se da će radovi biti završeni tijekom 2021. godine.

Izvor:http://www.hzpp.hr/prijevoz-putnika-na-relaciji-zapresic-%E2%80%93-zabok

Skip to content