Novosti

Problem sanacije mosta Mokrice na dionici državne ceste D1 i regulacije zaobilaznog prometa

U Gradu Zaboku je 17. siječnja 2011.g. u gradskoj vijećnici održan sastanak na inicijativu Hrvatskih cesta, a u organizaciji Župana Krapinsko zagorske županije i Grada Zaboka, radi utvrđivanja stanja, te rješavanja sanacije mosta Mokrice na dionici državne ceste D1 i regulacije zaobilaznog prometa.

Sastanku su prisustvovali predstavnici: Grada Zaboka, Županije, predstavnici investitora-Hrvatske ceste, PU Krapinsko-zagorska, ŽUC-a Zagrebačke županije, ŽUC-a Krapinsko-zagorske županije, predstavnik izvođača radova Carin d.o.o. i nadzorni inženjer COG d.o.o.,

U raspravi u kojoj su učestvovali svi prisutni konstatirano je da je neophodan hitan nastavak obustavljenih radova na sanaciji mosta preko rijeke Krapine u Mokricama, te je potrebno požuriti sve radnje vezane uz njezinu realizaciju i regulaciju prometa.

Nakon rasprave jednoglasno je donijet Zaključak kojim su utvrđena zaduženja.

ZAKLJUČAK
1. Hrvatske ceste u suradnji sa ŽUC-om KZŽ i ZGŽ, Krapinsko zagorskom županijom, PU Krapinsko-zagorske županije i PU Zagrebačke županije, dužne su detaljnije, uvidom na terenu, proanalizirati kompletnu problematiku sanacije mosta na dionici državne ceste D1 kod Zaboka, zatvaranja mosta te utvrditi Prijedlog nove regulacije obilaznih pravaca.

2. Vezano uz točku 1. ovog Zaključka osniva se stručna Radna grupa koja će pripremiti analizu prometne problematike, te utvrditi prijedlog rješenja iste.

Radnu grupu čine slijedeći članovi:
Josip Kartelo – ŽUC Krapinsko-zagorske županije,

Marjan Grmovšek – PU Krapinsko-zagorska,
Predstavnik PU Zagrebačke županije

Dubravko Ležaić – Hrvatske ceste,

Branko Petrž – ŽUC Zagrebačke županije,
Darko Bistrički – ŽUC Zagrebačke županije,
Željko Horvat – Krapinsko zagorska županija,
Danijel Tuđa-Grad Zabok

Prijedlog rješenja treba sadržavati:

– kada se nastavlja sanacija mosta i na koji način,
– prometno rješenje – definirati Prijedlog obilaska nekim drugi pravcima,
– tehničko rješenje za privremenu regulaciju prometa, dok će se financijska konstrukcija, eventualnih oštećenja na županijskim cestama, rješavati sporazumno između ravnatelja ŽUC-a KZŽ i ZGŽ i voditelja ispostave HC-a a nakon obiđenih prometnica od strane radne grupe.

3. Radna grupa dužna je, na inicijativu predstavnika Hrvatskih cesta, do 28. 1. 2011. organizirati sastanak, te donijeti prijedloge obilaska drugim pravcima.

4. Nakon utvrđenog i usvojenog Rješenja, preko sredstava javnog priopćavanja (lokalne tiskovine, lokalnih medija i Hrvatski autoklub) pravovremeni obavijestiti korisike prometnica po kojima će se vršiti obilazak, kako bi se izbjegle nepotrebne gužve.

Vezano uz točku 3. Zaključka SEKTOR ZA ODRŽAVANJE, ISPOSTAVA ZAGREB poslao je poziv, kako slijedi:

Poštovani!

Pozivam Vas na sastanak radne grupe osnovane povodom uspostave pivremene regulacije prometa u vrijeme sanacije mosta preko rijeke Krapine u Mokricama. Sastanak će se održati 28.01.2011. u gradskoj vijećnici Grada Zaboka, Zivtov trg 10, sa početkom u 1100 sati.

Download promemorija_prava.pdf
Skip to content