Novosti

Produljen rok za izvođenje radova na projektu re-GENERATOR

Obzirom na problematiku izvođenja radova na projektu re-GENERATOR odnosno otežanih uvjeta nabave i povećanja cijena sirovina zbog izvanredne epidemiološke situacije uzrokovanom virusom COVID-19, epidemioloških okvira kojih se za vrijeme trajanja pandemije gradilište moralo pridržavati, ratnim stanjem u Ukrajini i sl. produljen je rok izvođenja radova za dodatnih 7 mjeseci.

Rok u kolovozu 2023.

Izvođač (MAR d.o.o.) je dana 8. srpnja 2022. godine podnio zahtjev za produženjem roka izvođenja radova, na koji je Nadzorni inženjer dao mišljenje dana 12. srpnja 2022. godine, Grad Zabok je dana 13. srpnja 2022. godine dao suglasnost na zahtjev za produljenjem roka. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje (SAFU) produžili su ugovor za 7 mjeseci, odnosno do 06.08.2023.

Dinamika radova

Kada je u pitanju dinamika radova, na Inkubatoru se izvode radovi na montaži čelične konstrukcije, a planirani završetak montaže čelične konstrukcije je do kraja mjeseca, osim potkonstrukcije fasade i stubišta – istaknula je voditeljica projekta Valentina Đurek. Kako je objasnila, paralelno je u planu izrada međukatne ploče. Na zgradi Regeneratora se izvode zidarski radovi i priprema se za izradu oplate međukatne ploče. – U planu je betonaža međukatne ploče do kraja mjeseca. Kada je u pitanju zgrada Silosa, tamo se izvode radovi na izradi oplate i betoniranju stupova 3 kata. U planu je početkom rujna montirati galeriju – istaknula je Đurek.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content