Novosti

Produljeni letački vikend članova ZAGORSKOG AEROKLUBA

Letački vikend je započelo malo ranije još u četvrtak kada su članovi ZAGORSKOG AEROKLUBA uz odobrenje KZA Rudolfa Perešina organizirali malogranični carinski pregled i ulazak za dva slovenska i jedan talijanski zrakoplov u RH.

Slovenski piloti učestvuju u tradicionalnom Aero-rellyu 2019. mikrolakih zrakoplova u organizaciji ZK Bjelovar 05. do 07.07.2019.

Zalaganjem ZAGORSKOG AEROKLUBA u petak popodne svi učesnici planirano su sletjeli na A/D Gubaševo.

Sletjelo je devet MLZ, četiri motorna zmaja, žirokopter i motorna jedrilica ukupno 15 zrakoplova.

U jednosatnom druženju sve učesnike Aero-relly 2019. smo počastili osvježavajućim pićima i domaćim kolačima vrijednih članica, te napravili zajedničke fotografije uz sve zrakoplove na stajanci A/D Gubaševo.

Subotnji klupski prvi organizirani dan letenja jedrilicama na Gubaševu započeo je jutarnjim preletom jedrilice sa aerodroma Lučko na Gubaševo gdje smo u nastavku dana nastavili sa letačkim provjerama pilota, uvodnim letovima i temeljnim školovanjem pilota jedrilice te odradili 27 ciklusa.

U smiraj dana smo ponovno ugostili slovenske pilote na povratku sa Aero-relly 2019. za obavljanje malograničnog prijelaza na A/D Gubaševo.

Nedjeljnu zrakoplovnu aktivnost započeli smo ranije nego inače dok nas nije prolom oblaka potjerao pod krov.

Ipak svi prisutni piloti uspjeli odletjeti po tri leta, ukupno 17 ciklusa, a poslužioci vitla obnovili su chek na Winch Herkules III – TAM 125.

Uz subotnju aktivnot balonaša, nažalost izostala je unaprijed najavljivana padobranska aktivnost za subotu i nedjelju.

Zahvaljujem u ime ZAGORSKOG AEROKLUBA na omogučavanju daljnjeg nastavka letačkih aktivnosti na provođenju jedriličarske temeljne obuke upravi KZA Rudolfa Perešina.

Kako će se letačka situacija za pilote ZAK-a dalje odvijati na A/D Gubaševo zavisi od daljnjem ugovornom dogovoru UO ZAK-a i uprave KZA Rudolfa Perešina.

Ovaj prvi produljeni letački vikend članova ZAGORSKOG AEROKLUBA je bio vruć i naporan, ali uloženi trud se u potpunosti isplatio.

Pripremio: Dragan Bakliža

Skip to content