Novosti

Profesoru Dejanu Čehuliću vrijedno priznanje Ministarstva znanosti i obrazovanja

Profesor informatike osvojio je nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosu od 5000 kuna

Profesor informatike Dejan Čehulić koji radi u Srednjoj školi Zabok i Gimnaziji Antuna Gustava Matoša osvojio je nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosu od 5000 kuna.

– Profesor Dejan Čehulić jedan je od najomiljenih profesora i kolega naše škole i javio se na natječaj o izradi digitalnih obrazovnih sadržaja i te ga je ministarstvo odabralo i nagradilo – rekli su iz Srednje škole Zabok.

Čehulić je za zagorje.com rekao kako mu je drago da je njegov rad nagrađen i da je od ministrice Divjak na dodjeli dobio pohvalu. – U konkurenciji je bilo 398 radova, a bio je kratki rok za izradu rada. Natječaj je raspisan 3.12. , a 10. 12. je bio rok. Prijavilo se puno ljudi – rekao je Čehulić i dodao je, kako će njegov rad, kao i svi ostali izabrani radovi koristiti nastavnicima o radu.

A on je osmislio digitalni escape room. Kako nam je objasnio, riječ je o rješavanju zagonetke tako da se na sljedeči zadatak može prijeći tek kad se riješi prethodni već zadani i dođe do konačnog rješenja zagonetke.

Dodajmo kako su priznanja dobili i još neki nastavnici i stručni suradnici iz Krapinsko-zagorske županije. Tako je nastavnica Ines Čeko iz OŠ Matije Gupca, Gornja Stubica dobila istu nagradu i to za svoj rad Galeb Jonathan Livingston, nastavnik Krešimir Varga iz zabočkog ŠUDIGO-a dobio je također nagradu za svoj rad Virtualna i proširena stvarnost na webu. I stručna suradnica OŠ Matije Gupca Gornja Stubica Ines Krušelj – Vidas dobitnica je ovog vrijednog priznanja.

Izvor:Zagorje.com

Skip to content