Novosti

PROGRAM ZA DANE KSAVERA ŠANDORA GJALSKOG

Listopad je u Zaboku u znaku tradicionalne kulturne manifestacije Dani K. Š. Gjalskog koji se održava od ponedjeljka 22. listopada do subote 27. listopada. Odvijat će se tako brojna događanja. Tako će se u ponedjeljak 22. listopada u dvorcu Gjalski s početkom u 9 sati održati radionica ‘Čitaj i piši’ Od Gjalskog do suvremenih pisaca’, a u 18 sati će se u Velikoj galeriji se održati otvorenje Dana K. Š. Gjalskog izložbom skulptura Petra Parišića.

Utorak 23. listopad rezerviran je za izložbu slika Carmen Bačura potočić koja se održava u Gradskoj knjižnici s početkom u 13 sati, dok se u OŠ. K. Š. Gjalskog s početkom u 15 sati održava proglašenje pobjednika i dodjela Male nagrade Gjalski. U srijedu 24. listopada će se u Gimnaziji AGM s početkom u 17 sati održati predstavljanje radionice kreativnog pisanja, fotoradionice i Likovne umjetničke grafike. Četvrtak je rezerviran za izložbu Twins – kolekcija tepiha koja se otvara u 12 sati u Regaleriji, dok se u zabočkoj gimnaziji s početkom u 17 sati održava proglašenje pobjednika i dodjela Nagrade Gjalski za učenike srednjih škola.

U petak se obilježava Dan OŠ K. Š. Gjalskog, a i gimnaziji se u 17 sati održava promocija PoZiCe. Sve završava svečanošću dodjele Književne nagrade Ksaver Šandor Gjalski u OŠ. K. Gjalskog. Ime dobitnika nagrade će se saznati na konferenciji za medije koja se održava uz četvrtak 18. listopada.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content