Novosti

Projekt “Gradovi bez korupcije – gradovi s budućnošću” – najava 4. radionice “Elaboriranje strategija i planova za implementaciju”

U sklopu projekta “Gradovi bez korupcije – gradovi s budućnošću” održati će se pod vodstvom konzultanata iz zagrebačke tvrtke C<_st13a_personname>hronos Info 15. rujna 2010. u gradskoj vijećnici četvrta po redu antikorupcijska radionica za zaposlenike Gradske uprave i gradskih komunalnih tvrtki na različitim rukovodećim i operativnim mjestima.

Prošlu, treću radionicu održanu 29. lipnja odradilo je 11 sudionika. Nakon što su predstavljeni rezultati ispitivanja sa prethodne radionice sudionici su podijeljeni u 3 grupe u kojima su nastavili analizirati aktivnosti identificirane kao najosjetljivije na korupciju: nova ulaganja, zapošljavanje i izdavanje dozvola i licenci vezanih za radno vrijeme ugostiteljskih objekata, korištenje javnih površina i sl. Svaku od ovih aktivnosti sudionici su detaljno sagledali, analizirali, te raščlanili procese i definirali ključne trenutke pogodne za koruptivno djelovanje koji se događaju unutar svake od navedenih aktivnosti, uz pomoć upitnika “Ključna područja intervencije – popis aktivnosti” i ” Prikupljanje podataka i definiranje problema”.

Rezultati upitnika će biti predstavljeni na najavljenoj četvrtoj po redu radionici. U sklopu ove radionice sudionici će raditi na:
– razradi plana implementacije akcije: koje akcije, tko je odgovoran, s kim se surađuje, razdoblje provedbe,
– utvrđivanje pokazatelja uspjeha, konačni pokazatelji.
Radionica je osmišljena kao trening s ciljem izgradnje zajedničkog razumijevanja osnovnih pojmova vezanih uz strateško planiranje za liječenje i sprječavanje korupcije: viziju, ciljeve, probleme i mogućnosti, strategije, sudionike.

<_st13a_personname>Petra Padjen

C<_st13a_personname>hronos Info

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content