Novosti

PROJEKT „ZDRAVO I FINO“ DND-a ZABOK IDE DALJE

Novi ciklus radionica zdravog kuhanja za djecu u okviru projekta „Zdravo i fino“ Društva Naša djeca Zabok koji se provodi s Dječjim gradskim vijećem nastavljen je u subotu 22. veljače u ugostiteljskom kabinetu Srednje škole Zabok.

Prva radionica u ovom ciklusu pod nazivom „Imunitet za 5“ okupila je standardnu, iskusnu i uhodanu ekipu volonterki i volontera DND-a i profesorica Srednje škole Zabok u sastavu Anka Ilinčić, Renata Tršinski, Dubravka Kolarić, Danijela Jadan, Mateja Štokan, Nikolina Tustić, Hrvoje Forko na čelu s voditeljicom kuhanja Snježanom Krpes i voditeljicom projekta Jasenkom Borovčak. Ovoga puta priključila se i naša najpoznatija fotografkinja i stilistica hrane Maja Danica Pečanić, kojoj se jako dopala radionica zdravog kuhanja s djecom i cijeli koncept projekta „Zdravo i fino“ i jačanje imuniteta koje su djeca prihvatila s osmijehom i zabavom. S obzirom na temu radionice i jela, koja su se pripremala, bila su temeljena na više vrsta zelenog lisnatog povrća, voća i sjemenki bogatih vitaminima, mineralima, omega 3-masnim kiselinama i klorofilom, upravo na onim namirnicama koje jačaju imunitet i štite naše tjelesne stanice od oštećenja. Tako je zeleno lisnato povrće, skupina povrća koja se još naziva i „superhranom“ i kraljevima među povrćem, ne baš uvijek popularno među djecom, izazvalo neočekivano totalno oduševljenje kod djece.Na kraju radionice svi su dobili „5 za imunitet“, pokazavši i ovaj put da je „zeleno“, prirodno i cjelovito jako zdravo i fino – zaključili su polaznici radionice. Sljedeća ljetna radionica zdravog kuhanja planira se u lipnju, a djeca, volonterke DND-a i voditeljica kuhanja s nestrpljenjem iščekuju nova i zanimljiva jela, grickalice, deserte, slatkiše i napitke. – Projekt „Zdravo i fino“ u ovom ciklusu imat će i nekih noviteta s kojima započinjemo ovo proljeće, a to je obrada vlastitog eko-vrta i edukativne šetnje. S obzirom na to da je naša kuharica Zdravo i fino – Priče iz zdrave kuhinje za djecu i odrasle doživjela veliki uspjeh i vrlo je tražena planiramo napraviti i novu s jelima i aktivnostima u ovom ciklusu projekta – rekla nam je tajnica DND-a Zabok i voditeljica projekta „Zdravo i fino“ Jasenka Borovčak. (zl)

Lead

Djeca su pripremala energetski jutarnji zeleni napitak od listova blitve, špinata, naranče, banane, limuna i svježih klica, kuglice od bundevinih i suncokretovih sjemenki s lišćem peršina, zelene lazanje sa špinatom, porilukom i tofuom, prokulice i listove kelja na pari, pohane cvjetiće brokule u sezamovim, umak od kikirija te dva zdrava deserta – osvježavajuću kremu od jabuka i kolutiće banane u carobelli (namazu od rogača) i tamnoj čokoladi s drobljenim lješnjacima i kokosom.

Izvor: Zagorski list

Skip to content