Novosti

PROJEKT ZDRAVO I FINO DND-a ZABOK

U okviru projekta „Zdravo i fino“ Društva Naša djeca Zabok koje financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, jedna od aktivnosti je izrada slogana i poruka o zdravoj hrani i zdravlju s djecom koja se provela s učenicima 1.2.3. i 4. razreda te članovima Dječjeg gradskog vijeća DND-a Zabok.

Za učenike 1.b, 2.a, 3.a i 4.c razreda OŠ K.Š. Gjalskog tijekom veljače i ožujka 2015. organizirane su zabavne radionice na kojima su djeca kroz igru učila o zdravoj prehrani, uzgoju zdravih namirnica te uvođenju zdravijih namirnica kako u svoju svakodnevnu prehranu tako i u školsku kuhinju.

Cilj ovih radionica, osim da djeca osvijeste važnost, zdrave prehrane i usvajanja zdravih prehrambenih navika, kao i važnost tjelesnog kretanja, bile su njihove poruke i slogani koji će se koristiti u daljnjoj promociji projekta „Zdravo i fino“, odnosno izradi edukativnih plakata koje ćemo distribuirati na osnovne škole, vrtiće u Krapinsko-zagorskoj županiji te Društva Naša djeca u cijeloj Hrvatskoj – rekla je voditeljica projekta „Zdravo i fino“ Jasenka Borovčak.

Pripremila: Jasenka Borovčak

Skip to content