Novosti

PROMETNA IZOLIRANOST Još uvijek bez prometne komunikacije istočnog i zapadnog dijela županije

Pontonski most preko rijeke Krapine između Mokrica i Zaboka trebao bi biti postavljen do kraja ovog mjeseca ili najkasnije u prvom tjednu prosinca. Potvrdio nam je to ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Jasmin Krizmanić, koji je istaknuo da je projektna dokumentacija pripremljena i da je poslan dopis od strane zagorskog župana Siniše Hajdaša Dončića Hrvatskim cestama za što bržom realizacijom pristupne ceste do mosta. Potrebno je sagraditi i betonsku podlogu na koju će vojska početi slagati most. Oružane snaga RH pontonski most slagat će u blizini postojećeg mosta Mokrice, stotinjak metara nizvodno.

Zbog radova na sanaciji mosta Mokrice kod Zaboka zatvorena je dionica D1 između Gubaševa i čvora Mokrice. Radovi traju već dvadesetak dana zbog čega je prometovanje kroz frekventan i prometno značajan most za Zagorce zabranjen, a obilazni su pravci autocestom A2 Zagreb- Macelj, te lokalnim cestama kroz Veliko Trgovišće i Oroslavje. Vozačima obilazni pravci oduzimaju i novac i vrijeme, a da ne spominjemo stvaranje velikih gužvi kroz uske zagorske ceste. Strada i zagorsko gospodarstvo, jer šleperi moraju voziti uokolo i svi samo čekaju ‘pontonac’ koji bi ublažio ovu katastrofalnu situaciju u koju su nas Hrvatske ceste kao investitor dovele i stavile pred gotov čin. Inače, rok za završetak radova na sanaciji derutnog mosta kojemu je prometna inspekcija upalila ‘crvenu lampicu’ za hitnom sanacijom” trebao bi biti 2. ožujka 2012. godine. (Mirjana Bašak)

Andrić: ‘Nigdje ne vidim kolone i zastoje, pontonskog mosta nije ni trebalo’

Kako teku radovi na sanaciji mosta provjerili smo kod šefa zagrebačke ispostave Hrvatskih cesta Drage Andrića.

– Delamo punom brzinom, najbrže što možemo. Ako ste bili na gradilištu, onda ste vidjeli da se radi.Nema zastoja, ni problema – rekao je uvijek razgovorljiv Andrić. Potvrdio je da Hrvatske ceste moraju napraviti prilaznu cestu, sukladno dogovoru koji je postignut između predsjednika Uprave HC-a Josipa Škorića i KZŽ. Andrić je dodao da pontonskog mosta nije ni trebalo i da ne vidi zbog čega se stvarao toliki problem, jer on nigdje ne vidi kolone ni zastoje čime bi se opravdavalo njegovo postavljanje.

Andrić: Delamo punom brzinom. Nema zastoja, ni problema.

Krizmanić: Pontonski most preko rijeke Krapine između Mokrica i Zaboka trebao bi biti postavljen do kraja ovog mjeseca ili najkasnije u prvom tjednu prosinca.

Izvor: Zagorski list

Skip to content