Novosti

Promotivni film ‘Zagorje – Bajka na dlanu’ osvojio mnogobrojne pohvale i prestižne nagrade

NAGRADE ZA ZAGORJE: Turistička zajednica naše županije predstavila se u Solinu na nekoliko specijaliziranih turističko – kulturnih priredbi. Predstavljen je promotivni film o Zagorju, ali i bogata gastronomska i kulturna ponuda Zagorja

SOLIN – Krajem tjedna u Solinu, završene su tri međunarodne,specijalizirane turističko – kulturnih priredbe, 20. JUBILARNI INTERSTAS,Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza, 16. ITF CRO, Međunarodni festival turističkog filma, International Tourfilm Festival-ITF.Lecce,Italija i 12.KEA/EFE-CRO, predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za „Zlatni cvijet Europe“.

Prestižne nagrade Zagorju

Sve manifestacije održane su pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Ministarstva turizma RH, Hrvatske turističke zajednice i Grada Solina,uz potporu međunarodnih socijacija,F.I.J.E.T./Svjetska federacija turističkih novinara,F.E.S.T./Europske federacije turističkih novinara,Rim,Italija, AEFP,/Entente Florale Europe,asocijacija za cvijeće i krajobraz, Bruxelles, Belgija ,i ITCO-International Tourfilm Festivals Committee,Rim ,Italija. Na međunarodni festival,nominirana su ukupno 282 filma, iz 67 zemalja iz kategorija turističkih, putopisnih, dokumentarnih, kulturološko-povijesnih i ekoloških filmova. Iz svijeta, nominirana su 64 filma. Iz Hrvatske , nominirano je 12 filmova. Turistička Zajednica Krapinsko-zagorske županije na ovogodišnji 16. Međunarodni festival turističkog filma-ITF CRO 2013 i na 51.International Tour Festival -ITF 2013,Lecce,Italija, nominirala je turističko-promotivni film ‘Zagorje-Bajka na dlanu’. Autor filma jeStjepan Kotarski iz Manufakture frejmova, a za glazbu je zadužen Tomislav Goluban. Izvršni Direktorij manifestacije i Središnji odbor Europske federacije turističkih novinara, odlučio je da se za nominirani film Zagorje – Bajka na dlanu, predsjedniku Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, županu Željku Kolaru dodjeli POVELJA F.E.S.T.2013, i ZLATNI INTERSTAS 2013 za izuzetan doprinos razvoju turizma Krapinsko-zagorske županije i doprinos razvoju turizma Republike Hrvatske.

Štand TZ KZŽ oduševio mnoge

Na završnoj svečanosti Međunarodnog festivala turističkog filma, u službenoj konkurenciji,Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, dodijeljena je i posebno priznanje za promidžbeno-turističku djelatnost. Na završnoj svečanosti u hotelu „Prezident“ u Solinu,župan i predsjednik Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar,i direktorica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, Sanja Škrinjar,preuzeli su ove prestižne međunarodne nagrade. Turistička zajednica predstavila je svoju destinaciju na izložbenom štandu,uz gastronomsku ponudu naših autohtonih zagorskih jela u pripremi kuhara Marka Živaljića iz Majsecovog mlina te degustaciju nagrađivanih vina, vinarija Bolfan i Vuglec Brega te ponuduekoloških sokova proizvođača Eko Bobo iz Bobovja. U sklopu prezentacije, tamburaški sastav Ekipa iz Klanjca,uz izvedbu najpoznatijih zagorskih pjesama, nZagorje je prezentiralo mnogobrojnim uzvanicima, domaćim i stranim novinarima,koji su posjetili štand Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Izvor: Zagorski list

Skip to content