Novosti

Proslava blagdana sv. Antuna Padovanskoga i blagoslov bicikala i dječjih kolica

U nedjelju 16. lipnja u kapelici sv. Antuna u Grabrovcu održalo se misno slavlje a ujedno se po četvrti puta održao blagoslov bicikala, prijevoznog sredstva koji ne zagađuje okoliš i dječjih kolica te djece i cvijeća.

Poznato je da u našoj okolici blagoslivljamo automobile, motore, traktore itd pa se tako rodila i ova ideja na inicijativu župnika Marijana Culjaka. U homiliji vlč. župnik župljanima na temelju današnjega evanđelja pojašnjava da: Oholost odvodi od Boga, a poniznost dovodi k Bogu i oproštenju. U tome nam je primjer i današnja ponizna grešnica iz evanđelja, zatim i sv. Antun koji u poniznosti služi u svojoj redovničkoj zajednici, izvršava sve svoje obveze koje su braća i njegovi poglavari stavljali pred njega.

Nije tražio posebni program već se držao onih Isusovih riječi: „Tko želi među vama biti prvi, neka svima bude poslužitelj.“ Sveti Antun je živio za druge a to je u ovo današnje vrijeme poziv svima nama. Budimo nositelji radosti, mira i ljubavi za druge – zaključuje svoju homiliju vlč župnik.

Poslije mise blagoslovljena su djeca, cvijeće i po tradiciji bicikli od onih najmanjih pa do onih najvećih.

Pripremio: Darko Fiket, župni suradnik

i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije

Skip to content