Novosti

Proslava sv. Antuna i blagoslov bicikala

Misno slavlje i već tradicionalni trinaesti blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća održani su u nedjelju, 19. lipnja u kapelici sv. Antuna u Grabrovcu. Misno slavlje predslavio je supsidijar vlč. Marijan Culjak uz župnika vlč. Branka Riseka.

Vlč. Risek u homiliji naglašava kako u našim ljudskim životima ima nešto po čemu smo drugima prepoznatljivi. Po našem odijevanju i vladanju ljudi s kojima se susrećemo često mogu zaključiti što smo po zanimanju i koji posao radimo.

I sveti Antun je htio biti prepoznatljiv među ljudima. Stoga se odrekao svog plemićkog naslova, prao je suđe, ribao podove u samostanu – zato ga je Bog u njegovoj poniznosti uzvisio. Dao mu je milosti, da i danas mnogima pomaže i uslišava njihove molitve. Blagdan sv. Antuna nam pokazuje da je moguće živjeti sveto i čisto. Bogu su i danas drage ponizne, požrtvovne, nevine i svete duše. Bog i danas dobre i poštene ljude nagrađuje vječnom srećom i vječnim spasenjem. Primjer sv. Antuna je poziv svima nama, da živimo još vjernije i kršćanskije – svjesni Božjeg izabranja. – naglašava vlč. Risek

Na kraju misnoga slavlja župnik Branko je uputio zahvalu župljanima na aktivnom sudjelovanju oko organizacije proslave. Najprije je zahvalio dragom Bogu na lijepom vremenu, Sportskoj udruzi „Grabrovčani“ koji su uz suradnju s Gradom Zabokom sve hodočasnike počastili prigodnim domjenkom i osvježavajućim pićima.Misno slavlje pjevanjem je uveličao zbor mladih župe sv. Jelene Križarice. Po završetku misnog slavlja uslijedio je blagoslov djece od onih najmanjih pa do onih najvećih, cvijeća, bicikala, biciklista i dječjih kolica.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content