Novosti

Proslavljena posveta župne Crkve

U zabočkoj župi svete Jelene Križarice proslavili smoblagdan posvete misnim slavljem kojeg je predvodio vlč. Zlatko Pavetić, novi upravitelj župe Sveti Križ Začretje uz domaćeg župnika Marijana Culjaka i svećenika iz Dekanata.

U homiliji poziva sve vjernike da se otvore Božjoj Riječi, da ju prihvate i svjedoče svojim riječima i djelima. Današnje Evanđelje nas poziva na poštivanje nedjelje, dana kad Bogu zahvaljujemo za sva dobročinstva primljena kroz tjedan i dane koje živimo. Nedjelja je dan kada u svojim župnim zajednicama dolazimo k izvoru života i napajamo se Božjom Riječju i Euharistijskim kruhom. To je veliki dar svima nama, a onda još veći dar ako u obitelji znamo taj dar prenijeti i ka obiteljskom stolu.

Svoju homiliju vlč Zlatko zaključuje pozivomda budemo oni koji koji svjedoče ljubav prema Bogu, domovini, zatim ljubav prema bližnjima i obitelji. Neka Vam ovo današnje slavlje bude slavlje za sve potrebe ove župne zajednice, da svjedočimo svoju vjeru svojim bližnjima i drugim ljudima jer jedino tako možemo doći do one vječnosti kojoj svi težimo.

Na kraju misnoga slavlja domaći župnik Marijan zahvaljuje svima koji su sudjelovali u organizaciji današnjega slavlja, posebice je zahvalio vlč. Zlatku na riječima ohrabrenja i nade te pozvao da nasljedujemo te riječi.

Pripremio: Darko Fiket

Skip to content