Novosti

Proslavljena Prva pričest u Župi svete Jelene Križarice u Zaboku

Ukupno 93 prvopričesnika primilo je Prvu pričest

U nedjelju 21. lipnja pod misom u 10.00 sati proslavljena je Prva pričest u Župi svete Jelene Križarice u Zaboku. Misu je predvodio župnik Marijan Culjak uz sudjelovanje patera Josipa Sremića. Ukupno 93 prvopričesnika obučenih u nove sašivene bijele haljine okupilo se sa svojim roditeljima i kumovima ispred župne crkve. Za vrijeme misnoga slavlja uz prvopričesnike koji su sudjelovati u pjevanju, u prinosu darova, kao i u recitacijama pjevao je župni zbor mladih. Na kraju mise upućene su riječi zahvale župniku i vjeroučiteljima Danijelu Cvetku i Silviji Kušan, i Marici Celjak te su im uručeni simbolični pokloni. Riječi zahvale na poseban način upućene su i pateru Josipu Sremiću koji je u ovih nekoliko mjeseci bio uvelike na pomoći župniku tijekom njegovog izbivanja zbog bolesti ali i na raspolaganju župljanima kao brižni pastir župe.

Koliko radosti i uzbuđenja danas u srcima djece. Njih devedeset i troje primili su prvi puta Isusa u svoje srce pod prilikama kruha i vina. Uz marljivu pripravu na školskom i župskom vjeronauku željeli smo im približiti velčinu trenutka. Kako je bilo lijepo vidjeti roditelje koji su zajedno s djetetom dolazili na pripravu i na misu. Kako su tužna djeca čiji su roditelji zaboravili na svoju prvu Pričest, a njihovu gledaju kao još jedan napor i bespotrebni trošak. Sigurno da u srcima te djece Isus neće moči dugo ostati jer ga obitelj doživljava kao teret, a ne kao blagoslov.

Dragi prvopričesnici! Vama od srca čestitam na velikoj ljubavi koju ste pokazali za Isusa. Ponesite ga u vaše obitelji, u školu, na igru, u radost života. Isus ljubi sve one koje i vi ljubite i sve ono što vas čini sretnima. On treba vaše oči da se divi ljepoti prirode u proljeće, treba vaše noge da može trčati po travi, treba vaša usta da se može smijati, treba vaše srce da može ljubiti.
NEMOJTE GA RAZOČARATI !!!

Vaš župnik

Autor: zagorje.com/foto izvor: službena stranica Župe Zabok

Skip to content