Novosti

Proslavljena svetkovina sv. Jelene Križarice, župne zaštitnice i zaštitnice grada Zaboka

Završetak proslave svetkovine bit će u nedjelju 26. svibnja.

Od 17. do 19. svibnja u Župi Svete Jelene Križarice održana je trodnevna duhovna priprema uoči proslave župnog blagdana.

Euharistijskim slavljem danas, u srijedu 22. svibnja proslavljena je svetkovina župne zaštitnice koju je predslavio vlč. Vladimir Drnetić, župnik župe Uzvišenja svetoga Križa u Svetom Križu Začretju uz koncelebraciju svećenika iz Dekanata, preč. Tomice Šestaka, dekana, dr. Stjepana Sirovca, vlč. Josipa Čuliga, vlč. Željka Horvata, fra Franju Jurineca i fra Sebastiana Golenića i župnika Marijana Culjaka, te velikog broja ministranata, djece i mladih kao i okupljenih hodočasnika i župljana.

Misnom slavlju nazočili su i predstavnici Grada Zaboka.

Po završetku misnog slavlja, domaćin susreta župnik vlč. Culjak zahvalio je svima, kako je rekao, ponajprije Bogu i svetoj Jeleni na predivnom danu, ali i daru obogaćenja duhovnim sadržajima u ovim danima duhovne obnove, zatim vlč. Vladimiru na nadahnutim riječima homilije, braći svećenicima, ministrantima, pjevačima, suradnicima te svim okupljenima. Na kraju misnog slavlja svi okupljeni izmolili su molitvu svetoj Jeleni Križarici koju je napisao župnik Culjak.

Svetkovini je prethodila trodnevna duhovna obnova koju je predvodio p. Josip Sremić Družbe Isusove Spomenimo još da su u nedjelju u sklopu misnoga slavlja 12-ak bračnih parova već po dugogodišnjoj tradiciji na poziv župnika Marijana obnovilo svoju vjernost koju su si obećali na dan svoga vjenčanja.

Završetak proslave svetkovine bit će u nedjelju 26. svibnja s početkom u 19 sati u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog gdje će župnik Marijan Culjak predstaviti šestu zbirku poezije i proze.

Izvor:Zagorje.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content