Novosti

Prošle je srijede održana četvrta sjednica zabočkog Gradskog vijeća

Na njoj se ponovno nisu okupili članovi oporbe koji su održali zajedničku sjednicu Kluba vijećnika HDZ-a grada Zaboka i Kluba vijećnika s nezavisne liste Branka Piljeka dan prije

Ivančić: Krajnje je vrijeme da se oporba uključi u rad Gradskog vijeća

Na sjednici su prisustvovali i v.d. direktora Zabočkog vodovoda, Željko Tomek koji je predstavio izvješće za 2012. godinu te ravnateljica vrtića Zipkica, Dijana Lovinčić Crnković koja je također podnijela izvješće o radu.

Početak četvrte po redu sjednice zabočkog Gradskog vijeća započelo je razrješenjem Sandre Škreblin s mjesta vijećnice budući da je podnijela ostavku te potpisivanjem prisege novog člana vijeća, Ivana Krajačića.

Uz potok Sitnicu pješačka i biciklistička staza

Željko Tomek, v.d. direktora Zagorskog vodvoda vijećnicam je u kratkim crtama predstavio izvješće za 2012. godinu te je najavio planove u predstojećem razdoblju. – Moram reći da smo pripremili novi društveni ugovor prema kojem će postojati tročlana uprava, a Zagorski će vodovod u svoj rad uključiti i odvodnju – objasnio je Tomek te napomenuo da su krenuli radovi na izgradnji kolektora kod ceste D1, a u idućoj će godini krenuti i obnova vodospreme Zabok. O radu vrtića govorila je ravnateljica Dijana Lovinčić Crnković rekavši da zabočki vrtić Zipkica broji 260 djece, a da je kroz program predškole u ovoj pedagoškoj godini prošlo njih 67. -Česta su neplaćanja vrtićke naknade pa smo bili primorani slati opomene. Isto tako, problem nam je i dotrajala stolarija zbog koje se gubi mnogo energije – istaknula je ravnateljica. Svakako je zanimljiva bila točka dnevnog reda o nabavi kanti za selektiranje otpada na području Zaboka. Ukupna vrijednost nabave 3100 kanti i 1100 kontejnera jest 323,740 kuna, a dobra je vijest da će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitiost od tog iznosa sufinancirati 129,496 kuna. Prema riječima gradonačelnika Ivana Hanžeka, počinje se i s izgradnjom 1. faze nerazvrstane ceste prema potoku Sitnica budući da su ishođene sve lokacijske dozvole i potvrde. – Ta prva faza podrazumijeva otkup građevinskih zemljišta preko kojih prolazi trasa ceste. Od ministarstva poduzetništva za projekt izgradnje ceste dobili smo 1,4 milijuna kuna, a u sklopu ceste bit će izgrađene pješačka i biciklistička staza – objasnio je gradonačelnik.

Ivančić: Oporba bi trebala dolaziti i diskutirati

Iako vijećnićkih pitanje nije bilo, predsjednik Gradskog vijeća, Žarko Ivančić (HNS), nije mogao izbjeći pitanja novinara što misli o nedolasku oporbenih vijećnika na sjednice. -Samo nedolaženje svih vijećnika na sjednice meni kao predsjedniku Gradskog vijeća nije ugodno. Dolazi vrijeme kada ćemo raspravljati i izglasavati proračun i mislim da je kranje vrijeme da se oproba uključi u rad – istaknuo je Ivančić. Rekao je, isto tako, da su ljudi na izborima oporbi dali svoj glas očekujući od njih da dolaze na vijeća, da sudjeluju u njegovu radu i zastupaju interese svojih birača. – Oporba bi trebala biti prisutna i davati svoje ideje i mišljenja što bi svakako povećalo diskusiju i usvajanje dobrih prijedloga na korist svih građana Zaboka – zaključio je Ivančić.

Svakako je zanimljiva bila točka dnevnog reda o nabavi kanti za selektiranje otpada na području Zaboka. Ukupna vrijednost nabave 3100 kanti i 1100 kontejnera jest 323,740 kuna, a dobra je vijest da će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitiost od tog iznosa sufinancirati 129,496 kuna
Izvor: Zagorski list

Skip to content